avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... proces cu pagubitul unui accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

proces cu pagubitul unui accident rutier

Buna ziua!
Am avut acu 1 luna un accident rutier in care eu am fost de vina.Mentionez ca eu conduceam masina firmei unde sunt angajat.
Conform procedurilor i-am dat RCA-ul pentru a-si repara masina datorita faptului ca eu am fost de vina,iar masina firmei s-a facut pe CASCO.
Acum cel a carui masina am accidentat-o mi-a spus ca ma va da in judecata( daca nu ii dau o suma de bani) pentru a cere daune deoarece el nu s-a putut folosi de masina1 luna de zile(masina inmatriculata pe persoana fizica dar care o foloseste in interes de lucru la firma lui).
Care sunt precedentele in astfel de cazuri, ce sanse sunt sa castige, cum poate proba pierderile pe care le sustine?
Cum credeti ca se va sfarsi?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:32, 13 Martie 2009
Activitatea firemi e in domeniul constructiilor, spunea ca merge cu acte cu masina respectiva,doar atat, in nici un caz taximetrie,rent a car,etc.
Mmasina este pe persoana fizica, nu pe firma inmatriculata, iar valoarea maxima a despagubirii nu cred ca depaseste valoarea reparatiilor deoarece masina nu a fost foarte tare avariata, era functionabila si dupa accident doar ca dureaza mai mult din cauza pieselor care ajung tarziu.
In concluzie, nu ar trebui sa ma astept la plata unor daune in caz ca ma ma actiona in judecata?
Poate sa va cheme in judecata pt.orice motiv vrea muschii lui.Asiguratorul se citeaza ca parte in proces,in mod obligatoriu.Va trebui sa aduca dovezi ca a solicitat daune pt. stationarea masinii si daca va dovedi paguba,Asiguratorul o va acoperi.Pe dv. v-a shicanat in speranta ca de frica,ati putea sa oferiti ceva (vreun prieten cu sugestia)B-)
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2009
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier vidus vidus Apelez din nou la bunavointa dvs. cu o intrebare. Tatal meu este vinovat de producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale (masina lovita are ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca elena_mdv elena_mdv Buna seara, As dori sa imi spuneti va rog daca in cazul unui accident rutier, fara victime, persoana pagubita poate sa refuze polita rca si sa actioneze ... (vezi toată discuția)
Acoperire asigurare ralucaradu ralucaradu Buna seara, Eu lucrez in Belgia, legal, avand rezidenta acolo si eu si sotul meu. Am o masina cumparata si inmatriculata in aceasta tara. Este asigurata ... (vezi toată discuția)