avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Titlu de proprietate (propunere vanzare actiuni)
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Titlu de proprietate (propunere vanzare actiuni)

Buna ziua. Am un certificat de actionar la o societate comerciala care si-a incetat activitetea in urma cu un an ca urmare a pierderilor . Zilele trecute am primit o scrisoare prin care se ofera sa imi cumpere pachetul de actiuni. Cert este ca exista un actionar majoritar care detine peste 70%din actiuni si vrea sa obtina 100%. Pretul oferit nu este prea bun dar nici de ocolit(pentru veniturile mele). Ce ma sfatuiti sa fac? Exista posibilitatea sa nu ma aleg cu nimic?
Cel mai recent răspuns: miryam , utilizator 23:28, 17 Iunie 2013
Buna ziua,

Exista si aceasta posibilitate.

Puteti cauta sa vedeti cine e administrator judiciar si sa va interesati in legatura cu posibilitatile de a iesi din Insolventa.
Probabil, actionarul majoritar doreste sa salveze firma doar daca va cumpara o mare parte din actiunile pe care nu le detine, actionar unic nu poate fi, oricum.
Exista si posibilitatea de a fi o smecherie insolventa, tocmai pentru a cumpara ieftin.

Incercati sa negociati pretul, cereti cat credeti dvs ca valoreaza, poate reusiti si obtineti un pret bun.
@Jocandi Causa - O firma care este in pierdere, nu este obligatoriu si in faliment.
@ Myriam - Eu va sfatuiesc sa mai tratati pretul si sa acceptati oferta de cumparare.
Pentru redresarea firmei este nevoie de infuzie de capital in firma, sunteti dispusa sa mai investiti in firma respectiva, tinand cont ca sunteti asociat minoritar si trebuie sa va supuneti hotararilor luate de asociatul cu pachetul majoritar, deci nu aveti un cuvant de spus in desfasurarea activitatii firmei?
Probabil asociatul majoritar doreste sa obtina 100%, pentru ca are de gand sa investeasca in firma respectiva si sa reporneasca activitatea.
@Monica Hanganu unde am spus eu doamna de faliment? Adminstrator judiciar poate avea o firma in faliment?
Cum sa obtina un asociat 100%? legea 31/1990 permite un SA cu un singur actionar?
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa societate pe actiuni l.mihaela l.mihaela Stimati colegi doresc sa supun dezbaterii o speta care mie mi --a parut interesanta. SC X SRL in faliment este actionar majoritar detinand un procent de peste ... (vezi toată discuția)
Insolventa/lichidare/retragere/cesiune dacmoto dacmoto Buna ziua, Din cauza neintelegerilor aparute in cadrul societatii, asociatul minoritar doreste insolventa societatii.Poate sa ceara insolventa fara acordul ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare imobil proprietatea sc - modalitati, posibilitati aldea elena aldea elena As avea nevoie de un sfat privind urmatoarea situatie: - o firma (srl) are 2 asociati : unul majoritae care este si administrator si unul minoritar cu 10% ... (vezi toată discuția)