avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

Buna ziua,
va rog mult daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi. Conform contractului meu de munca plata drepturilor salariale se face pe 30 ale lunii. In luna februarie am fost in concediu medical in ultima saptamana. Am trimis certificatul pe 3 martie, conform legii. La lichidarea lui februarie am luat doar un avans din bani, pe motiv ca nu au stiut ce sa faca cu medicalul meu si m-au pus in fara plata. Este firesc sa nu-mi poata plati la finalul lunii februarie salariul, conform contract , dar eu vreau sa ma folosesc, din alte motive, de aceasta situatie, pentru a-mi da demisia fara preaviz. Se poate considera ca nu s-au respectat conditiile contractuale? Va multumesc mult pentru ajutor si intelegere.
Cel mai recent răspuns: tzipirel , utilizator 16:59, 9 Martie 2009
Conform art.79(8) din Codul muncii puteti sa demisionati fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin CIM, dar este foarte greu de probat aceasta neindeplinire a obligatiilor de catre angajator.
Dvs. veti face notificarea, veti invoca art.79(8) iar angajatorul se va simti "jignit", nu va va intocmi actele de incetare a CIM si veti intra intr-o disputa care nu va duce la nimic bun.
Parerea mea este, daca sunteti hotarat sa demisionati, sa o faceti cu preaviz. Cred ca veti pleca mai repede in acest mod.
Va urez succes!
Va multumesc mult pentru raspuns.
Ideea era daca am sau nu o baza sa fac acest lucru. Din punctul meu de vedere nu a respectat contractul si nu poate face dovada ca l-a respectat...cum se poate pana la urma proba? La fel de bine nu mi se pare normal sa fiu trecut in fara plata fara sa fac o cerere ca angajat..
Credeti-ma ca neplata zilelor de concediu mi-a adus un prejudiciu. Daca nu-ti platesti o rata la banca platesti penalizari, nu? Daca nu-ti iei salariul trebuie sa ai grija sa nu-ti jignesti patronul?
Are dreptul angajatorul sa nu intocmeasca actele de incetare CIM si ce interes ar avea?
Multumesc anticipat pentru orice ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa demisionez fara preaviz cryssela cryssela M-am angajat de curand la un magazin de cosmetice,la inceput totul a fost bine primele zile,dupa ce am intrat singura pe tura patronul a inceput cu jigniri cu ... (vezi toată discuția)
Preaviz alina_zna alina_zna V arog sa ma ajutati intr-o problema, a-si dori sa plec de la firma la acre lucrez, angajatorul persoana publica in lumea mondena, care are un comportament ... (vezi toată discuția)
Demisie sau art. 55 "b" ? Amalia78 Amalia78 Buna ziua! La firma la care sunt angajata din oct.2006 nu s-au mai dat salariile din luna iulie a anului curent . Din zi in zi suntem mintiti ca \"maine\" vom ... (vezi toată discuția)