avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii 

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inregistrare facturi furnizori in cazul unei ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inregistrare facturi furnizori in cazul unei microintreprinderi neplatitoare de tva

buna ziua, daca o societate, microintreprindere, neplatitoare de tva are o intrare de la un furnizor platitor de tva, aceasta intrare se inregistreaza cu tva 24? sau 0? de exemplu totalul facturii este 206.71, p.u. 166.70, iar tva 40.01. Se inregistreaza cu tva 24 adica 40.01 la tva si 166.70 la pret unitar, SAU trec tva 0, si pun la pret unitar valoarea totala a facturii, adica 206.71?
Multumesc
Inregistrati factura la valoarea totala.Dvs.nu veti utiliza la inregistrare conturi de tva,deoarece sunteti neplatitor de tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mărfuri cu titlu gratuit (valoare 0 euro). cum se înregistrează în contabilitate? Alecsx83 Alecsx83 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Sunt mai nou GM la o firma care importa produse alimentare si echipamente(obiecte de inventar). ... (vezi toată discuția)
Inregistrare tva universitaria universitaria Buna seara, Am o intreprindere individuala neplatitoare de tva - comert cu amanuntul al cartilor. Sistemul de lucru e in regim de consignatie, cartile vin ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala neplatitoare de tva Ana84Maria& Ana84Maria& Buna ziua ! Sunt Vasile. Am inceput recent activitatea ca Intreprindere Individuala, activitatea de baza consultanta ... dar am si un cod CAEN care imi ... (vezi toată discuția)