avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua,
cine poate sa ma lamureasca si pe mine???? Am depus cererea de alocatie a copilului si cererea de indemnizatie de crestere in aceeasi data (25 aprilie 2013). Acum in iunie am primit doar alocatia copilului respectiv din februarie pana in mai, adoica 800 lei). oare de ce nu mi s-au virat si banii de indemnizatie???? sunt 2 institutii diferite care proceseaza cererile???? o sa primesc luna urmatoare sau nu mai preimesc deloc??? nu am primit nici un act ca nu s-ar fi aprobat si indemnizatia. mentionez ca am fost angajata cu 2 ore/zi pe CIM perioadfa nedeterminata din februarie 2011. daca firma nu a platit ceva la stat(contributii sau asa ceva) mi se poate trage mie din indemnizatie????m nu ar trebui sa ma anunte intr-un fel sau altul despre situatie dupa atata timp???
multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: alinadrapa , utilizator 15:58, 19 Iunie 2013
1. Si alocatia de stat pentru copii si indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) se aproba si se platesc de catre Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS).

2. Ma gandesc ca acei 800 lei reprezinta indemnizatia pentru CCC (600 lei) plus alocatia de stat pentru copii (200 lei), ambele pentru o luna.

3. Alocatia de stat pentru copii se plateste incepand cu luna urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul.

4. Trebuia sa primiti de la AJPIS decizia prin care se aproba indemnziatia pentru CCC si alocatia de stat pentru copii.

5. Luati legatura cu AJPIS sa va lamureasca.
Multumesc de raspuns
Numai ca m-am uitat in cont si nu mi se pare a fi 600+200 pentru o luna. Spun asta deoarece in cont la detalii imi scrie clar "alocatie copil" din conventie. Ma gandesc ca astfel sunma reprezinta doar alocatia copilului. S-a nascut in ianuarie asa ca suma virata este alocatia retroactiva pentru februarie-mai (inclusiv). asa cred eu. In legatura cu indemnizatia.....nu stiu ce sa zic.
Nu am primit nici o decizie nici cat priveste alocatia si nici pentru indemnizatie
1. Cred ca aveti dreptate.

2. Numai AJPIS va poate lamuri ce se intampla de nu ati primit inca decizia si nici indemnizatia pentru CCC.
asa fac cei de la AJPIS,da banii separat prima data,si da banii din urma cu 3-4 luni. O sa primiti si indemnizatia de crestere copil tot din urma pe toti la un loc,apoi va reveni la normal,si alocatia de 200 lei si indemnizatia crestere copil.

De ce face AJPIS asa?
Nu stiu,doar ca asa procedeaza.
Depinde acum si de care AJPIS face asa,ptr ca difera de la judet la judet. Motivul lor este ca lcreaza doar un singur functionar la sute de dosare. #-o
multumesc mult pt raspunswuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie sau stimulent? maitairina maitairina Buna ziua. As vrea si eu un raspuns pe care nu prea mi-l da nimeni. Sunt in concediu de crestere copil, iar pe 8 octombrie 2013 am nascut cel de-al doilea ... (vezi toată discuția)
Cuantumul ultimei indemnizatii pentru cresterea copilului hadasssa hadasssa Buna seara! Am fost in concediu crestere copil pana la 2 ani (pe 23 feb a implinit copilul 2 ani) si nu stiu sigur cat trebuia sa primesc pe luna februarie: ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie ccc Luiza80 Luiza80 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, daca se poate, cum s-a calculat indemnizatia pentru cei 2 copii , pentru ca am primit suma de 2680 lei pe 15.05.2014. ... (vezi toată discuția)