avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract "join vetcher"
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract "join vetcher"

As dori sa aflu despre contractul "join vetcher". Nu am gasit nimic despre acest contract.
Te rog sa cauti "joint venture"!
JOINT VENTURE = ENTERPRISE COMMUNE = EMPRESA EN PARTICIPACION = SOCIETATE MIXTÃ (Întreprindere comună)

Joint venture reprezintă o asociere de întreprinderi sau de persoane fizice, constituită pentru a realiza un anumit proiect de afacere.
Potrivit regulilor de concurenţă comunitare, joint venture-urile sunt întreprinderi controlate în comun de către cel puţin alte două întreprinderi.
Noţiunea acoperă o speră largă de operaţiuni, de la operaţiuni de tip "fuziune" (concentrare), până la cooperarea în vederea unor activităţi specifice în domeniul cercetării şi dezvoltării sau producţiei şi distribuţiei.
cum ar trebui sa arate un astfel de contract?
de unde as putea afla mai multe amanunte despre acest tip de contract?
va multumesc
este reglementat in legislatie ?
care sunt acestea?
Contractul de "Joint-Venture", termen provenit din limba engleza, inseamna un contract de asociere a doi parteneri cu scopul de a furniza anumite servicii, de a produce impreuna ceva si asa mai departe. Acest contract de "joint-venture" descrie relatia dintre cei doi parteneri, care sunt obligatiile lor, cu cat participa fiecare, cum se impart profiturile, care sunt managerii, cum se dissolva "joint-venture".

Joint-Venture- este de fapt o entitate juridica creata cu unicul scop de a participa impreuna la un business anume. Aceasta asociere nu se extinde mai departe ci se termina automat dupa ce scopul a fost atins. Spre ex. constructia unei cladiri.

In general, unul din parteneri contribuie cu fonduri si celalat cu oameni specializati care pot furniza servicii de inalta calitate. Fiecare trebuie sa contribuie cu ceva.

Alte discuții în legătură

Fuziunea prin absortie ContSters69664 ContSters69664 Buna ziua. Atunci cand se incheie un contract de asociere intre doua sc-uri in vederea formarii unui consortiu....aceasta noua asociatie, entitate are ... (vezi toată discuția)
Grupuri de interes economic emilmailat emilmailat As doris a flu mai multe informatii legate despre aceasta posibilitate de asocire, si din punctd e vedere juridic si contabil In principal ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Firme neplatitoare de tva ContSters87904 ContSters87904 Va rog frumos explicati-mi si mie ceva, eu nu stiu care sunt firmele neplatitoare de tva si de nu ar plati tva: inteleg cele non profit dar cele cu profit de ... (vezi toată discuția)