avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere si pasaport copil pe nume ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere si pasaport copil pe nume diferite

Am o fetita de cinci ani care sa nascut in Romania,tatal maltez nefiind prezent la nastere am declarat copilul pe numele meu.Dupa un process de paternitate copilul poarta numele tatalui in certificatul de nastere dar in pasaport numele meu.Intentionez sa calatoresc cu ea in romania motivul calatoriei fiind schimbarea pasaportului copilului.Cum fac cu compania de zbor?fiind vorba despre aceiasi persoana pt care sa cumparat bilet,doar numele il are schimbat?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 15:57, 23 Iunie 2013
Pai n-ati cumparat bilet pe numele din pasaport ? Intrebati pentru intoarcere ?
La companie cred ca rezolvati, CNP-ul dovedeste ca e vb de aceeasi persoana.
Avand un certificat de nastere romanesc, solicitati la ambasada sau consulat titlu de calatorie pentru copil si e ok. Dupa care in tara veti face pasaportul. Aveti grija ca este necesar sa aveti acordul tatalui.
Aici in Malta doar consulat onorific,mi se poate elibera titlu de calatorie?Cat despre intoarcere am facut procura la notar am legalizat si apostilat! Trebuie tradusa in romana procura?Aici nu am gasit un traducator autorizat.Pe site ul politiei de frontiera se specifica doar la iesirea din tara a minorului nu si la intrare.Va multumesc!
Da vi se poate elibera titlu de calatorie. Procura este perfecta. O traduceti doar in Romania cand ajungeti acasa. Sa aveti grija sa specifice sotul ca este de acord sa-i faceti pasaport copilului si ca este de acord si cu plecarea dvs. ulterioara, pe ce ruta si in ce perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de călătorie pentru deplasarea cu avionul Nelio Nelio In baza unui titlu de călătorie emis de consulatul din Milano, de poate călători cu avionul? (vezi toată discuția)
Certificat de nastere si pasaport ptr un infant. claudiae claudiae Daca copilul este pe numele tatalui si calatoreste in Romania cu mama doar cu titlu de calatorie,ce acte sunt necesare ptr intoarcerea in strainatate in lipsa ... (vezi toată discuția)
Titlul de calatorie popescudarius22 popescudarius22 Saluatere .!! Legat de titlul de calatorie , in cat timp pot face acest document, cate zile ami trebuie ?. Eu inplinesc 18 ani pe data de 22 -06 , iar ... (vezi toată discuția)