buna seara. as dori daca se poate sa ma sfatuiti , de fapt pe matusa mea, in legatura cu pensia alimentara pe care o primeste fiul ei de la fostul ei sot. baiatul ei a implinit in martie varsta de 18 ani,el primind de vreo 7-8 ani pensie alimentara de la tatal sau ,in functie de minima pe economie,el 'neavand ' venit(tatal copilului). baiatul,recent l-a dat pe tatal sau in tribunal pentru marirea pensiei alimentare,dupa marirea minimei pe economie. Intrebarea ei este,tinand cont ca tatal copilului este stabilit in Germania de ceva ani (el a cautat-o pe matusa mea acum cativa ani sa-i semneze ceva hartie ,cu care sa justifice in Germania ca este divortat, sa-si poata face acte acolo,sau cine stie,sa se poata recasatori,in fine,ideea e ca noi nu stim exact daca are un loc de munca acolo sau nu,necautant copilul de atata vreme), daca fiul sau l-ar putea da in tribunal pentru marirea pensiei alimentare in functie de salariul lui de acolo din germania, mai ales ca,copilul vrea sa urmeze o facultate,dupa ce termina cls.a XII-a.Ar trebui matusa mea sa angajez un avocat?sunt oare sanse sa se poata recalcula in functie de venitul lui de acolo?asta in ideea ca are un serviciu acolo. Va multumesc anticipat.
da se poate insa fiul este cel care-l da in judecata, fiind major. se recomanda angajarea unui aparator deoarece se pun probleme cu obtinerea venitiurilor in Germania din punct de vedere procedural. oricum cheltuielile de judecata se vor recupera de la parat dupa admiterea actiunii
Pe baiat ,tatal sau nu l-a mai contactat de 8 ani,cam asa, plus ca nu are telefonul lui,iar bunicii lui,parintii tatalui sau nu i-au raspuns la scrisorile pe care baiatul le-a trimis. Este singurul nepot ,altcumva nu are cum sa afle de tatal lui, eu chiar nu pot sa inteleg chestia asta sa nu pese de copil/nepot.
Pensie alimentara
ionela77
buna ziua. Va rog daca se poate sa ne ajutati. Va scriu in numele matusii mele care este divortata de 14 ani,din 1999, cand i-a fost incredintat si fiul spre ... (vezi toată discuția)