avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt, consecinte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt, consecinte

am facut si eu o prostie am furat dintrun apartament 28g aur am luat pe el 2400 lei a doua zi a venit politia la mn aksa pt k sa aflat am fost la politie miam recunoscut fapta am inapoiat cei 2400 lei dar pagubita pe langa bani pe care iam luat ji iam returnat mai vrea inca 3000 lei imi poate spune cineva daca nu ii dau acesti bani de ii mai vrea ea mi se poate intampla cva
Cel mai recent răspuns: dumutaadrianred , utilizator 17:32, 20 Iunie 2013
Cu ce motiv pretinde inca 3000 lei?
Infractiunea de furt in modalitatea savarsita nu este o infractiune care se urmareste la plangerea prealabila a partii vatamate, astfel incat plangerea partii vatamate sa aiba un rol in ce priveste incetarea urmaririi penale prin retragerea plangerii sau impacarea partilor. Ca atare, daca prejudiciul material a fost recuperat in totalitate, ar trebui sa solicitati o solutie de scoatere de sub urmarire penala pe motivul ca fapta nu prezinta pericolul social concret. Daca partea vatamata mai are pretentii poate deschide un dosar civil impotriva dvs. Eu va sfatuiesc sa va angajati un avocat care sa va asiste in fata politistului si procurorului si sa ceara pt dvs o solutie de scoatere de sub urmarire penala.
@alinaborza
Desi nu se spune, cred ca este vorba nu de furt, ci de furt calificat, cel mai probabil fapta se incadreaza la art209 (i) Cod penal, pedeapsa cu inchisoare de la 3 la 15 ani.
@ionutz721
Chiar dace veti rezolva latura civila si partea vatamata nu se va mai constitui parte civila in procesul penal, raspunderea penala ramane. Doar daca v-ati incadra la art 210 Cod penal impacarea cu partea vatamata ar inlatura raspunderea penala.


Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
e4c5, utilizator
Daca se recupereaza prejudiciul, aveti sanse sa scapati de inchisoare. Pagubita vrea obiectul furat sau contravaloarea lui, nu cu cat l-ati.. vandut dvs.

Nu sunt amanunte in mesaj din care sa rezulte ca ar fi vb de furt calificat.

Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
@gi_jane2
Va rog sa (re)cititi cu atentie postarea initiala ! Eu m-am exprimat la modul ca cel mai probabil fapta se incadreaza..., dar d-voastra in mod sigur nu aveti niciun argument in a sustine ca e vorba doar de un simplu furt ! Sau ne sugerati cumva ca usile apartamentului erau date de perete :)?!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
e4c5, utilizator

Alte discuții în legătură

Furt calificat cornis cornis Baiatul meu in varsta de 30 de ani in 2017 ,impreuna cu un prieten au sustras din Kaufland unele produse in valoare de 490 lei au fost prinsi au predat ce au ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt calificat 5k1p 5k1p Sunt cercetat pentru complicitate la furt calificat conform articolului 26 raportat la art. 208 al. 1 si 4, art 209 alin 1 lit a, e , g, si i din codul penal ... (vezi toată discuția)
Intrebare pentru furt memo_je memo_je daca nu doreste sa se constituie parte civila in proces partea vatamata se mai numeste furt ? (vezi toată discuția)