avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... intrebare pentru furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

intrebare pentru furt

daca nu doreste sa se constituie parte civila in proces partea vatamata se mai numeste furt ?
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 09:39, 22 Martie 2016
Da, tot furt este.
faptul ca nu se constituie parte civila inseamna ca nu vrea bani (recuperarea prejudiciului) de la inculpat, dar ramane persoana vatamata si aceasta calitate duce la tragerea la raspundere penala a inculpatului/inculpatilor. Calitatea de parte civila duce la tragererea la raspundere pecuniara/finanicara a inculpatului/inculpatilor.
curios ca produsul furat nu apartine persoanei care in proces se zice ca e parte vatamata
da sint reziduri colectate din vagoane goale si nu se stie cui apartin dar in schimb am primit 3 ani de inchisoare un caz demn de cedo cred prejudiciul este acciza la stat care a mai fost platit o data
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2016
memo_je, utilizator
Daca bunul nu va apartinea se considera furt.

Daca bunul era al nimanui si era abandonat nu ar mai fi furt.

Daca credeti ca sunteti nevinovat incercati sa va exercitati dreptul la aparare garantat de constitutie prin angajarea de avocat ca sa va aparati in mod calificat.

Alte discuții în legătură

Daune morale si materiale pentru vatamare corporala pentru succesor? Popa_Jenica Popa_Jenica Buna ziua.Tatal meu a avut un accident auto la 01.01.2013.In urma acestui accident am deschis un dosar de vatamare corporala la o societate de ... (vezi toată discuția)
Punerea in miscare a actiunii penale fata de un politist bukinst bukinst Referitor la punerea in miscare a actiunii penale fata de un politist, partea vatamata care a facut plangerea prealabila 1.Poate face o cerere pentru daune ... (vezi toată discuția)
Furt cezar1894 cezar1894 daca un furt....este recunoscut de catre inculpat,sunt predate toate obictele furate la politie iar politia a returnat bunurile inapoi persoanei vatamate iar ... (vezi toată discuția)