avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... taxa de timbru judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

taxa de timbru judiciar

buna seara. cat este taxa de timbru judiciar si taxa de timbru in cazul apelului. am auzit ca trebuie sa fie 50% din taxa care am achitat-o in prima instanta adica daca am platit 39 lei acum trebuie sa achit la apel 19,5 lei? va multumesc
Cel mai recent răspuns: jugureanu , utilizator 21:29, 23 Martie 2009
multumesc. maine trebuie sa depun o cerere de apel (recurs) pentru o succesiune. mi s-a spus ca trebuie sa platesc pentru fiecare din exemplarul care il depun la tribunal cate 19.5 RON. Mi s-a parut ciudat, plus ca desi avocatul a scris in cererea de apel suma de 19.5 RON (identica cu cea de la inceputul procesului) si ca trebuie sa platesc jumatate, la circa financiara mi s-a spus ca se plateste toata suma x3 hartii cate se depun la tribunal. Ciudat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs- taxa timbru judiciar bryan bryan Ma puteti ajuta cu valoarea? taxei de timbru judiciar ,pentru Recurs impotriva unei sentintei prin care s-a respins angajarea raspunderii patrimoniale a ... (vezi toată discuția)
Recurs otto2007 otto2007 Buna ziua, Cat se plateste taxa de recurs daca actiunea initiala solutionata nu a fost taxata adica nu a platit taxa de timbru? (vezi toată discuția)
Pentru recurs intr-un dosar de fond judiciar se platesc taxe etc.? cristina/BZ cristina/BZ un cunoscut se intreaba daca la depunerea recursului sau pana la termen nu trebuie sa plateasca taxa la trezorerie si timbru judiciar.daca da si nu o face ce ... (vezi toată discuția)