avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Care este termenul de introducere a unei actiuni in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Care este termenul de introducere a unei actiuni in contencios administrativ dupa primirea raspunsului la plangerea prealabila?

Buna ziua !
Cum legile se tot modofica de la o zi la alta, am si eu urmatoarea intrebare ca sa fiu sigur si sa nu fac vreo gresesala:
Care este termenul de introducere a unei actiuni in contenciosul administrativ dupa primirea raspunsului la plangerea prealabila ce a fost solutionata de autoritatea ierarhic superioara? ...Din ce am gasit pe internet am inteles ca este de 6 luni.
Este corect asa sau este doar de 30 de zile ? Am mai gasit undeva scris ca este de 15 zile... Care este pana la urma termenul legal?
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 16:59, 5 Octombrie 2013
Persoana care se consideră vătămată printr-un act administrativ se poate adresa cu plângere prealabilă fie emitentului actului administrativ, fie organului ierarhic superior acestuia.
Va multumesc inca o data ! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la petitii costintancu costintancu ce se poate face atunci cand o institutie de stat nu-ti da raspuns la petitie in termen legal, termenul fiind depasit cu peste un an fata de solicitarea ... (vezi toată discuția)
Plangere prealabila geo-vem geo-vem In conditiile in care am facut plangere prealabila conf. Legii nr. 554/2004 art.7 autoritatii ierarhic superioara, cine va da raspunsul ,cel caruia iam facut ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează la o plângere contencios administrativ mariustz mariustz Bună seara, Cum se procedează exact la o plângere contencios administrativ? Respectiv o plângere împotriva unei decizii de la politia rutiera. Acum 2 ... (vezi toată discuția)