avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia incredintata bunicilor dupa decesul mamei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia incredintata bunicilor dupa decesul mamei divortate

Buna Ziua,

Solicit sfatul Dumeavoastra in urmatoare problema.
Sunt mama divortata a 2-a minore. Dupa divort copiii mi-au fost incredintati iar tatal are drept de vizite.
Intrabarea mea este: in cazul in care eu decedez cum se poate incredinta custodia copiilor - parintilor mei - Adica buniciilor din partea mamei sa el fie incredintati copiii.
Mentionez:
1. tatal nu se intereseza de copii - ceva de genul "din an in paste".
2. copiii au fost crescuti de mine impreuna cu bunicii ( mamaie si tataie) cu sprijinul financiar al acestora si al sororii mele.

Daca tatal (care nu vrea sa plateasca pensia alimentara) accepta sa fie decazut din drepturi sau ceva de genul acesta .. atunci, dupa decesul meu poate fi repus in drepturi?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:57, 20 Iunie 2013
Decaderea din drepturile parintesti se face numai pe motive foarte temeinice. Motivul pe care dvs il invocati nu este temeinic. Dvs puteti face o declaratie pentru desemnarea tutorelui pt copii in caz de deces sau incapacitate a dvs insa aceasta nu va opera de drept ci numai cu incuviintarea instantei de tutela.
Multumesc frumos!

Este motiv temeinic - dorinta tatalui de a renunta la drepturile parintesti sau refuzul acestuia de a platii pensia alimentara?

Declaratie pentru desemnarea tutorelui se face la notar? trebuie sa fie prezent si tatal sau bunicii?

Multumesc inca odata.
Numai dvs va prezentati la notar .
Ce varsta au acum copiii?
Chiar daca tatal ar fi decazut din drepturi, e o chestiune provizorie, poate fi repus in drepturi. Nu poate renunta la drepturile parintesti iar daca ar fi decazut di drepturi, pensie tot ar datora.
Pt neplata pensiei ii puteti face plangere pt abandon de familie la politie sau il veti executa silit.
Nu va faceti griji, in cazul decesului dvs nu pare tata ca ar fi dornic sa ia copiii , apoi e posibil ca minorii de azi sa aiba copii la randul lor la data decesului dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mirela_m05 mirela_m05 Buna ziua, Acum 6 ani parinti mei au divortat, destul de tarziu avand in vedere ca sunt despartiti de 18 ani. Si eu si fratele meu (fiind minori amandoi ... (vezi toată discuția)
O informatie- mandatare tutore ContSters345511 ContSters345511 daca maine ma calca masina sau fac stop cardiac ce se intampla cu copii minori?trec la tata legal,nu?ce pot face sa impiedic acest fapt?cum s-ar putea.multumesc (vezi toată discuția)
Act de incuviintare tutela cica elena cica elena Ce trebuie sa fac pentru a primi tutela unui nepot cat maica sa e plecata in strainatate?Copilul nu are decat mama.Daca se poate sa imi spuneti ce acte imi ... (vezi toată discuția)