avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul functii in sistemul bugetar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul functii in sistemul bugetar

O persoana incadrata in functia de secretar sef , o norma, poate avea si functia de contabil sef, 1/2 norma, in aceeasi scoala fara a efectua controlul financiar preventiv?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 21 Iunie 2013
In Codul Muncii la art. 35, alin..1 se prevede : "Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, , beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea".
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile în care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii”.
Astfel, dacă legea nu prevede vreun motiv de incompatibilitate persoana în cauză poate avea două sau mai multe contracte individuale de muncă pe perioadă nedeterminată și cu normă întreagă.

Potrivit Legii nr.284/2010:
Art. 24. - (1) In cazuri excepţionale, posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică pot fi ocupate şi prin cumul de funcţii, de personal angajat, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de funcţii şi a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante, in condiţiile prevăzute la alin. (2).
(2) Posturile vacante şi temporar vacante aferente funcţiilor didactice de predare, funcţiilor de specialitate medico-sanitară şi asistenţă socială şi funcţiilor de specialitate artistică, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul şi de către persoane din aceeaşi unitate şi numai in condiţiile in care programul funcţiei cumulate nu se suprapune celui corespunzător funcţiei de bază. In astfel de situaţii nu sunt aplicabile prevederile art. 18 alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim parțial cu funcții de conducere în sistemul sanitar director ingrijiri director ingrijiri As dori sa stiu daca o persoana care ocupa o functie de conducere, respectiv asistent sef pe unitate intr-un spital, prin decizie, fara concurs, poate sa ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii gluten gluten Cumul de functii in aceeasi unitate , se poate ?In ce conditii? Suntem unitate bugetara . Multumesc. (vezi toată discuția)
Cumul de functii andreea_das andreea_das Un angajat la o institutie publica, intr-o functie de conducere (personal contractual) poate incheia un alt contract de munca cu o institutie de invatamant si ... (vezi toată discuția)