Va rog sa ma ajutati un raspuns, nici cei de la ANFP si nici Agentia Nationala... nu a putut sa imi ofere un raspuns clar. Guvernul a anuntat adoptarea saptamana viitoare unei OUG pentru desfintarea tuturor posturilor vacante la nivelul institutiilor centrale si celor aflate in subordinea lor. Automat se modifica raportul numarului functiilor publice de conducere fata numarul total al functiilor ramase, dupa desfiintarea posturilor vacante adica va trebui sa existe mai putine posturi de conducere prin aplicare procentului de 12% sau diminuarea numarului de posturi in cadrul unui compartiment. Daca astfel sau si prin reducerea numarului de posturi existente intr-un birou dispare postul de sef birou ce se intampla cu ocupantul postului de sef birou. Este concediat? se transforma postul de conducere in post de executie de inspector superior daca indeplineste conditiile necesare? Un post vacant in principiu nu i se poate oferi pentru ca acelea se desfiinteaza. Multumesc anticipat
Nu. OG 63 /2010 cu numarul de posturi ramane in vigoare.
Acum se refera doar la posturile vacante care se desfiinteaza si pe care le considera institutia ca nu sunt unice. Din acest punct de vedere cred ca se mai poate jongla cu un anumit numar de posturi . Principiul unul plecat unul venit o sa intre in vigoare, dar doar cu acordul lor.
In concluzie se vor desfiinta mai intai posturile vacante, dupa care vor numara tovarasii care raman, vor stabili in functie de acestia 12% nr. de sefi, dupa care vor vedea daca se incadreaza la nr. total de posturi /institutie, daca nu -vor reduce personalul cu 4%? Iar unde nr. de posturi vacante desfiintate duce la desfiintarea postului de sef serviciu, vor face din serviciu un birou , iar din seful serviciului un sef de birou, cu conditia ca /institutie sa se incadreze in cei 12%? Am inteles eu bine?
12% inseamana functii publice + personal contractual, pana acum era 12% din numarul total al functiilor publice. deci nu cred ca se desfiinteaza foarte multe functii publice de conducere in aceasta situatie.
4% nu se incurca cu posturile vacante se reduc toate posturile vacante iar din cele ocupate inca 4% art. 2 din Proiect OUG. Sefii de serviciu nu obligatoriu se vor transforma in sefi de birou. Numai daca numarul de posturi din compartiment se reduce sub 7 si raman 5 atunci ramane sef birou. Insa daca scade sub 5 sau nu se incadreaza in cel 12% se concedieaza cu totul seful de serviciu sau de birou, aici e problema, iar faptul ca cei 12% se refera la tot personalul nu doar la functii publice ci si la contractuali nu prea schimba datele problemei 12% se raporteaza la un numar mai mare de personal dar si numarul de sefi este influentat. de exmpla la instituia noastra ca se aplica la fucntii publice ca se aplica si la contractuali tot doi sefi trebuie sa dispara. Ce sa mai spun ca in proiectul de OUG nu ser mantioneaza nimic ca se modifica Statutul functionarilor publice adica unde se mantioneaza ca 12% se aplica la functiile publice, deci cine a facut proiectul de ordin l-a facut asa...
Nu se reduc toate posturile vacante, sunt anumite exceptii, dar apoi tot ei proiect spun ca pe viitor se merge pe principiul un post vacantat , unul angajat, si atunci, ce rost mai au posturile vacante ???
Este o aberatie de proiect, la functiile de conducere, de exemplu, cele vacante sunt exceptate de la desfiintare, dar daca exista birouri unde se reduc posturi vacante ce se intampla cu seful respectiv ??? Daca nu indeplineste conditiile sa ocupe o functie de conducere vacanta??? Acolo unde se doreste ma gandesc ca exista solutii sa se pastreze toate posturile de conducere.
Oug 77/2013
lisav
Buna ziua,
referitor la OUGnr77/2013,anexa nr.1 se refera la nr. de posturi cu care raman IN PRIMARIE?
de ex. acum am 20 posturi cf.OUG63/2010,toate ... (vezi toată discuția)
Primar si vice
Venetia
Buna ziua,
Daca postul primarului si vicelui dintr-o primarie de comuna de pana la 3000 de locuitori sunt considerati conform OUG 77/2013 la numar total de ... (vezi toată discuția)