avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se poate modifica cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se poate modifica cartea funciara

Ajutati-ma daca puteti cu raspunsul la urmatoarea intrebare
." Cum se poate modifica cartea funciara?- Am cumparat o proprietate (casa, curte si gradina) si iata-ma in sfarit cu proprietatea intabulata dupa 2 ani si opt luni de procese, respingeri, rectificari, nerviiiiiiiiiii etc. Insa -ghinion- in coloana unde scrie "descrierea propietatii" scrie casa curte si gradina la nr 112, pe cand eu locuiesc la alt numar 975. Nr 112 este luat din CF vechi al fostului propietar , unicul intabulat in 1911. Avocata mea, care m-a stors si de nervi si de bani a "uitat" sa mentioneze ca de fapt nr de casa au trecut din 1911 prin 3 modificari. Am vrut sa-mi fac sediul de firma acasa si........nu se poate......deoarece conform CF eu sunt proprietar la alt nr de casa. Deci daca ma puteti ajuta cu acest raspuns va multumesc anticipat! Exista vreo solutie, daca da care sunt pasii de urmat?
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 16:32, 10 Martie 2009
Solicitati o adeverinta de la Primarie din care sa rezulte faptul ca imobilul de la nr actual x este unul si acelasi cu imobilul de la nr y din anul z si cereti la cadastru rectificarea astfel incat situatia de fapt actuala sa corespunda cu situatia de carte funciara.
multumesc pentru indrumare d-le aditabora - doresc sa va mai deranjez cu inca o nelamurire. Am fost la primarie si mi s-a spus ca ei au doar evidenta din 1970 cand nr de casa era "din nou altul" insa nu o au pe cea din 1911. Veau sa stiu parerea dvs. daca e rea vointa de la Primarie sau chiar nu le sta in putinta sa elibereze acea adeverinta? Va doresc o primavara frumoasa!
Multumesc
din pacate este doar rea vointa...:confused: incercati cu PCR (pile, cunostiinte, relatii) :thumbup:
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
La cererea adresata primariei se va anexa si o copie un plan cadastral astfel incat cel care va elibera adeverinta sa poata efectua compararea (suprapunerea)planului sau din 1971 cu amplasamentul actual al imobilului .De fapt problema nu se pune care a fost nr adm corespondent situatiei din 1911 ci care este nr actual adm al acelui imobil pe care santati intabulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descrierea imobilului din cf dariad dariad Ma confrunt cu urmatoarea problema referitoare la descrierea imobilului din CF. Redau in ordine cronologica toate documentele pe care le detin: - Am extrase ... (vezi toată discuția)
Hotararea consiliului local Ginule Ginule Hotararea... din 28 noiembire 2000 privind reglementarea situatiei juridice a terenurilor (curti si gradini0 aferente locuintelor vandute in temeiul Legii nr. ... (vezi toată discuția)
Teren mai putin decat in cf Transsive Transsive Buna ziua O problema de impartire teren. Situatia actuala nu corespunde cu actele. Am schimbat numarul CF-ului si numarul caselor. A fost odata un ... (vezi toată discuția)