avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Socrii stau la mine fara a fi luati in spatiu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Socrii stau la mine fara a fi luati in spatiu

Buna ziua
Am urmatoarea problema:
am construit in anul 2007 o casa in curtea socrilor (in Bucuresti). Terenul pe care s-a construit casa ne-a fost vandut de carte socrii, mie si sotiei. Ina aceeasi curte sa afla casa veche a socrilor, care a fost vanduta fetei mai mici (cumnatei mele). Adresa casei vechi era "str. ..... nr.50". Socrii avand domiciliul la acesta adresa. Dupa ce am terminat casa mea si am intabulat-o adresele s-au schimbat astfel: casa veche a devenit .... nr.50A, casa noua (a mea) a devenit nr.50. Socrii au buletinele facute inainte sa construiesc casa, si au adresa de domiciliu la nr 50.
Dupa terminarea constructiei, socrii s-au mutat cu mine in casa (pt a avea grija de copiii mei, nepotii lor) fara a fi luati in spatiu de mine sau de sotie (adica fara forme legale). Intre timp am divortat (am descoperit ca sotia avea o legatura extraconjugala). Nu am facut partajul. In momentul de fata, eu m-am recasatorit, am un alt domiciliu, fosta sotie s-a recasatorit si are un alt domiciliu. Intrebarea este: cum pot sa ii scot pe socrii din casa mea, tinand cont ca nu am facut partajul cu fosta sotie si nici nu au fost luati in spatiu de mine sau de fosta sotie. Ei nu vor sa paraseasca casa pe motiv ca stau in partea de 50% a sotiei. Care este partea sotiei daca nu am facut partaj? Si mai spun ca adresa lor din buletin este str. ..... nr. 50. Buletinele fiind facute cu 20 ani in urma. Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Va multumesc!
Faceti partajul ca nu-i scoateti. Cereti ca imobilul sa-i fie atribuit fostei, iar dvs sa primiti sulta sau invers sau conveniti ci fosta sotie asupra partajului.

Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Daca in urma partajului, sotiei ii revine jumatate din casa, pot sa stea linistiti in partea sotiei?
De cinci ani incerc sa gasesc o solutie, nu ma pot intelege cu ea. Divortul a durat 2 ani. Pur si simplu ma apuca disperarea cand ma gandesc sa incep un proces de partaj.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Cu acordul ei pot locui acolo.
Iar acum, daca nici fosta sotie nu-i vrea acolo, puteti face o cerere comuna in instanta.

Pentru procesul de partaj, puteti imputernici un avocat sa va reprezinte.
Poate reusiti sa cadeti de acord la mediere.
Ati discutat, cum vreti sa faceti partajul , ce vreti dvs si ce vrea doamna ?
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
"Doamna" s-a luptat cu mine 2 ani sa castige custodia copiilor. Dupa ce i-au fost incredintati i-a lasat cu parintii ei si s-a mutat cu amantul, care intre timp i-a devenit sot, a mai facut un copil (are 6 ani). Copiii nu au putut fi educati si tinuti in mana de bunici. Au inceput sa aiba rezultate proase la scoala, nu sunt supravegheati, int-un cuvand fac ce vor ei. "Doamna" vine cand poate la ei iar bunciii au scapat situatia de sub control. De aceea vreau sa ma mut acolo si sa incerc sa fac ceva pentru copii. E destul de complicat sa stau cu fostii socrii in casa.
N-ati zis pana acum ca vreti sa va mutati in casa.
Mutati-va intai cu binisorul ( ati vb cu socrii sunt de acord ?), faceti-va mutatia acolo si apoi cereti evacuarea lor in instanta.
Oricum e mai confortabil sa te judeci din casa, decat din afara ei.

Alte discuții în legătură

Fara mutatie in vacanta wazz wazz Buna ziua doamnelor si domnilor, detin un apartament proprietate personala in alta localitate decat cea in care domiciliaza sotul meu avand adresa de ... (vezi toată discuția)
Adresa de domiciliu BCF BCF Buna ziua Am o nelamurire, sper sa ma puteti ajuta. Sunt divortata de 2 luni. Partaj pe bunurile comune inca nu am facut. Fostul meu sot are trecuta pe ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume dupa divort bbirina bbirina Buna ziua. In urma divortului din 2012 am ramas cu numele si adresa fostului sot, chiar daca m-am mutat in alt judet si ar fi trebuit sa-mi reiau numele de ... (vezi toată discuția)