avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident in Italia
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident in Italia

Buna ma numesc cristina si am o intrebare:acum 2 ani tatal meu a fost calcat de o masina aici in italia ,de atunci el a ramas in spital ,cel care la calcat a fugit de la fata locului si nu este de gasit, el normal trebuia sa primeasca niste bani de la statul italian dar nu a primit nimica,nici macar pensia lui de invalid pt ca el este invalid ,am schimbat 6 avocati pana acum dar nici unul nu mi-a facut nimic.Intrebarea mea este ce pot sa fac pt tatal meu pt ca aici nu am nici un ajutor de la nimeni si nu mai stiu ce sa fac ca sa primeasca bani pt ca are nevoie de ei,isi doreste sa vina acasa dar din pacate nu am conditi sa-l tin,eu am renuntat la lucru ca sa fiu alaturi de el ,am vorbit cu avocati ca nu se mai poate dar toti imi spun sa am rabdare.Nu mai stiu ce sa fac daca ma pute-ti ajuta va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 17:58, 30 Iunie 2013
"infortunistica" = accident in limba italiana cu referire la speta in cauza.In codul civil si penal italian sunt denumite exact asa. in privinta ranirii , cum spuneti dv este vorba de "infortunio", iarasi cu referire la locul de munca sau pe strada sau...tot Codurile ce sa facem....in rest....cauzele de munca ajung foarte rar in instante, deoarece prin lege trebuie rezolvate prin mediere la Camera de Munca al teritoriului respectiv (nu am mai scris denumirea in italiana ca sa nu fie confuzii). Cauzele de munca sunt tratate exact la fel, depinde daca contractele de munca sunt in baza contractului national de munca, iar contractele pentru muncitorii domestici (badanti,(pluralul de la badante),adica ingrijitoare, colf etc) au un regim aparte reglementat de lege dar care iarasi face referire la contractul national de munca. Si, nu nu gresesc nici de o parte nici de alta, daca insa se intampla sunt gata sa-mi asum greseala.In acest caz nu era nici o greseala.
Tatal dvs are dreptul la despagubiri materiale si morale nu de la statul italian ci de la asiguratorul masinii implicate in accident . Si in situatia in care vinovatul a fugit de la locul faptei, tot vor fi platite despagubirile. Trebuie sa apelati la avocati specializati pe asemenea dosare. Va sfatuiesc sa nu luati bani de la asigurari pe calea negocierii, sumele sunt de zeci de oro mai mici decat sumele obtinute in instantele de judecata.Despagubirile in cazul cazul tatalui dvs. , pt ca a ramas cu sechele , vor fi cu siguranta de ordinul sutelor de mii de euro.
In Italia se dau sute de mii de euro si pe cale amiabila , numai in Romania se dau doar cateva zeci de mii sau si mai putin . De aceea in Romania sunt multe procese de vatamare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto in italia bulbarro bulbarro Buna ziua.Anul trecut am avut un accident in italia, eram in vizita la un prieten italian si o masina a intrat in noi din spate.Am facut toate actele necesare ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asigurarea in italia costy_0904 costy_0904 sal sunt nou pe acest forum si am mare nevoie de un sfat din partea celor care ma pot ajuta.Cu doua luni in urma am facut un accident in italia (masina mea ... (vezi toată discuția)
Accident de munca in ltalia pury83 pury83 salutare prieteni. daca de 4 luni,am suferit un accident de munca,nu mai pot lucra cred ca cel putin 2 ani,deoarece am fost operat,si mi sa pus tije in mana ... (vezi toată discuția)