avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum aflu daca s-a facut succesiunea ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum aflu daca s-a facut succesiunea ?

Succesiune dupa bunici ? Suntem trei frati din Bucuresti,parintii nostri sunt decedati ultimul in anul 2000. Bunicii din partea tatalui si ei decedati inainte de anul 1989 au avut terenuri si casa pe raza unei comunei Movilita din jud.Ialomita. Tatal nostru mai are un frate care a facut succesiunea dupa bunici acum 5 ani fara ca sa ne anunte si pe noi nepotii lui. Copii fratelui sau. Desii cunostea adresele noastre. A facut aceste lucruri pentru a intra in posesia terenurilor cat si a casei bunicilor. INTREBARE ? Stie cineva cum putem afla la ce notariat sa desbatut succesiunea in judetul Ialomita? Ce trebuie sa facem ? Unde sa mergem ?- primaria comunei nu doreste a ne da relatii... In cazul in care deschidem un proces civil avem sorti de izbanda ? impotriva unchiului
Multumim #-o
Va puteti interesa la Camera Nationala a Notarilor Publici in Bucuresti.

Daca asa stau lucrurile cum spuneti, atunci va trebui sa va judecati cu unchiul; si chiar sunt sanse reale sa castigati.

Mostenirea de pe urma bunicilor decedati se imparte in cote egale intre cei doi frati.

Unchiul dvs trebuia sa imparta mostenirea in parti egale cu tatal. Intreaga cota ce i se cuvine tatalui se va imparti apoi in cote egale intre cei 3 frati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la succesiune ions ions Cinci frati renunta la mostenirea dupa tata, aceasta revenind mamei si unui frate. Intre timp apar titluri de proprietate pe alte terenuri ale defunctului, (pe ... (vezi toată discuția)
Diminuarea masei succesorale prin disimulare ionmoisil ionmoisil Parintii tatalui meu au avut 2 fii, tatal meu si unchiul meu.Primul a decedat bunicul inainte de 1989.Masa succesorala dupa bunicul meu s-a impartit in cotele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare privind dreptul la succesiune in cazul ... StefanRA StefanRA Buna ziua, Am o intrebare privind dreptul la succesiune in cazul proprietatilor bunicilor paterni in urmatorul scenariu. Mai intai a decedat bunica, nu a ... (vezi toată discuția)