avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Posibila deblocare posturi in sanatate (?)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Posibila deblocare posturi in sanatate (?)

Buna ziua,
Am vazut intr-un interviu al primului-ministru, ca saptamana viitoare intentioneaza sa promoveze in cadrul sedintei de guvern, un act prin care sa se permita angajarea in sistemul sanitar.Am vazut ca se doreste angajarea 1 la 1(la un post eliberat o angajare), precum si desfiintarea tuturor posturilor vacante ramase neocupate.
1) Va rog sa imi spuneti daca/cum se va mai pastra normarea personalului, ma refer aici, ca la un anumit numar de paturi, corespund un numar de posturi de medici, personal sanitar, tesa.(Probabil ca intrebarea este prematura, pana cand nu apare un act in acest sens)
2)Va rog sa imi spuneti daca mai este valabila prevederea conform careia unitatile publice au obligatia sa faca publice posturile care sunt scoase la concurs, si care este aceasta lege.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ANDREI_oni , utilizator 10:53, 24 Iunie 2013
1. Normarea personalului se va pastra in continuare.

2. HG nr. 286/2011 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice

Art. 7. — (1) Anuntul privind concursul se afiseaza de catre autoritatea sau institutia publica organizatoare la sediul acesteia si, dupa caz, pe site-ul institutiei, cu cel putin 30 de zile lucratoare inainte de data desfasurarii concursului.
(2) In situatia in care autoritatile sau institutiile publice considera necesar, acestea pot asigura publicarea anuntului si prin alte forme de publicitate suplimentare.
(3) Anuntul va cuprinde obligatoriu urmatoarele elemente:
a) numarul si nivelul posturilor scoase la concurs, precum si structurile in cadrul carora se afla aceste posturi, denumirea postului pentru care se organizeaza concursul si principalele cerinte ale acestuia stabilite potrivit prevederilor din fisa postului;
b) documentele solicitate candidatilor pentru intocmirea dosarului de concurs, data-limita si ora pana la care se pot depune acestea, locul unde se depun dosarele de concurs, precum si compartimentul de resurse umane, cu precizarea persoanelor si datelor de contact, inclusiv alte date necesare desfasurarii concursului;
c) conditiile generale si specifice necesare pentru ocuparea posturilor scoase la concurs;
d) tipul probelor de concurs, locul, data si ora desfasurarii acestora;
e) bibliografia si alte date necesare desfasurarii concursului. Bibliografia intocmita de catre structura de specialitate in cadrul careia se afla postul vacant/temporar vacant este transmisa compartimentului de resurse umane si aprobata de conducatorul institutiei.
(4) La anunt se vor anexa conditiile de participare si conditiile de desfasurare a concursului, bibliografia, tematica si alte date necesare desfasurarii concursului. Informatiile prezentate se mentin la locul de afisare pana la finalizarea concursului.
(5) In situatia in care anuntul se publica si in presa scrisa, acesta contine doar elementul referitor la denumirea postului pentru care se organizeaza concursul si principalele cerinte ale acestuia, data-limita pana la care se pot depune actele pentru dosarul de concurs si datele de contact ale persoanelor din cadrul compartimentului de resurse umane.
(6) In conditiile modificarii unor aspecte referitoare la organizarea sau desfasurarea concursului se face publicitatea modificarii respective prin aceleasi mijloace prin care s-a facut publicitatea concursului.

Va multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura ocupare post maya29 maya29 Buna ziua,pentru a transforma forma de angajare de la perioada determinata la nederminata,este nevoie de publicarea postului respectiv la ziar si de ... (vezi toată discuția)
organizare concurs otilia13 otilia13 Buna seara. La societate cu capital de stat s-a impus infiintarea unui anumit post de conducere, functie aprobata printr-o hotarare AGA. Ce implica mai exact ... (vezi toată discuția)
Expirare detasare personal contractual pe post vacant si scoaterea postului la concurs cristinacarina cristinacarina ma confrunt cu o situatie destul de bizara si pana acum nimeni nu mi-a dat un raspuns concret!?situatia este urmatoarea:angajat (pers. contractual)al unui ... (vezi toată discuția)