avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotul coproprietar poate vinde?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotul coproprietar poate vinde?

Buna seara!
Parintii mei au vandut aprtamentul, fara stirea mea, sorei mele, acum 7 ani, aceasta casatorita fiind si sotul ei a devenit copropietar. Acum, ei doresc sa repare greseala facuta si sa am si eu dreptul la acest apartament. Cum este legal posibil pentru ca eu si sora mea sa fim singurii propietari ai apartamentului? Sotul sorei (cumnatul meu) imi poate vinde partea lui?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Wal99 , utilizator 22:47, 28 Iunie 2013
doar prin o actiune judecatoreasca pe cale civila ... solicitand anularea contractului anterior , sau modificati prin notariat acel contract initial ...
Varianta mai rapida si mai putin costisitoare: Sora impreuna cu sotul ei va pot instraina dvs cota de 1/2 din casa, iar pe cealalta cota de 1/2 ramane ea proprietara alaturi de sotul ei.
Cealalta varianta teoretica este calea instantei, care presupune costuri mai mari si timp mai lung pana la solutionare, Nu ati spus daca parintii mai sunt sau nu in viata si daca contractul de vanzare avea sau nu anumite clauze. In functie de aceste aspecte se poate evalua daca daca si in ce conditii puteti deschide o actiune in instanta.
Da, parintii sunt in viata si si-au rezervat dreptul de uzufruct viager pe care si-l vor pastra in orice fel de act care se va incheia. Nu se pune problema in instanta, deoarece toate partile sunt de acord cu aceasta modificare. Daca imi puteti spune ceva despre "separarea de bunuri in timpul casniciei". Dupa noul Cod Civil legea nu este foarte clara in acest sens. Se poate face acest "partaj" intre soti, cu referire la apartamentul in cauza, urmand apoi ca sora mea sa-mi vanda jumatatea cuvenita?
Este legala solutia?
Sora mea impreuna cu sotul ei vand apartamentul inapoi celor de la care au cumparat (parintii mei). In aceeasi zi in care se revine la actul initial, la acelasi notar, parintii doneaza acest apartament, in cote egale, celor doi copii (eu si sora mea)...cu clauzele de rigoare.
Tranzactia asta devine "studiu de caz"...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare imobil cu plata in rate fm_2511 fm_2511 Parintii mei detin in proprietate un teren+casa de locuit, au doi copii (eu+sora mea). Impreuna cu parintii am stabilit o « impartire » a ... (vezi toată discuția)
Despăgubirea surorii după cumpărarea cotei din donația de la părinți. cine va fi proprietar final în acte, ambii soți sau doar soția? MihaiStancu MihaiStancu Buna ziua! Se da urmatoarea situatie: Parintii sotiei mele vor sa doneze (ei si surorii ei) un apartament. Apoi, din fondurile comune dorim sa o despagubim ... (vezi toată discuția)
Intrebare mostenire dynor dynor Problema mea este urmatoarea: Socrul meu avea o sora. Sora casatorita detinea un apartament. Sora a decedeat, ulterior decedand si sotul ei. Dat fiind ca ... (vezi toată discuția)