avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum recuperez banii de pe cautiunea la suspendarea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cum recuperez banii de pe cautiunea la suspendarea executarii?

Buna ziua si multumesc pentru ajutorul dat,


As dori, trebuie, sa fac tot posibilul, indiferent de situatia cu procesul (ca pierd sau ca voi castiga), sa-mi recuperez cei 10.000 euro platiti pe cautiunea pentru suspendarea executarii silite.
Tot nu am gasit avocat sa ma sfatuiasaca, aveti idee cum sa procedez? Fosta avocata mi-a spus ca se poate. Pentru ca e o suma mare, nu doresc sa ramina creditorului, odata ce tot imi ia casa si pune poprire pe salariu. Apropo, cati ani ma vor urmari, pentru datoria neachitata?
Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: chitarici , utilizator 12:59, 20 August 2013
Recuperarea cautiunii nu se va face indiferent de soarta procesului.
Daca se admite contestatia si se dispune restituirea cautiunii, procedura este aceasta:

Dupa trecerea unui interval de 30 de zile de la ramanerea definitiva a hotararii prin care s-a solutionat contestatia la executare si s-a dispus restituirea cautiunii, formulati o cerere catre prim grefierul instantei pentru restituirea recipisei.
La cerere atasati copie dupa sentinta definitiva prin care s-a dispus restituirea cautiunii si copie dupa cartea de identitate, iar prim grefierul instantei de executare va elibereaza recipisa de consemnare a cautiunii cu care mergeti la banca prin care ati depus cautiunea si solicitati restituirea sumei depuse.
Daca nu s-a dispus in sentinta definitiva si restituirea cautiunii, formulati o cerere separata adresata instantei de executare prin care solicitati acest lucru.

Daca contestatia va fi respinsa,suma depusa cu titlu de cautiune va fi indisponibilizata ,urmand a se folosi la acoperirea creantelor datorate,situatie in care se va comunica executorului si recipisa de consemnare a acestei sume.
Multumesc pentru raspuns. Parerile sunt contradictorii aici, dvs. spuneti ca nu se restituie daca se respinge contestatia, sunt insa avocati care sustin ferm ca indiferent de soarta procesului eu voi lua inapoi cautiunea. Astept si alte pareri, sa ma lamuresc.
O sa va lamuriti odata cu hot instantei.Asa ca, asteptati!
Buna ziua!
Daca nu cumva este tardiva interventia mea, va rog sa ma ajutati cu un sfat, intrucat urmaresc si eu subiectul!
Pe scurt, am castigat o contestatie la executare silita prin poprire, atat la instanta de fond, cat si la recurs. La aceasta data nu s-a redactat inca hotararea definitiva (aceasta s-a pronuntat pe 17 iunie 2013), iar partea adversa nu a mai contestat-o in nici un fel.
Pentru restituirea cautiunii, presupunand ca sunt valabili pasii descrisi mai sus de D-na AdiStanica, eu nu pot obtine acum o copie de pe hotarare (pentru a o atasa la cererea catre prim-grefier), intrucat nu a fost inca redactata.
Cum sa procedez? Astept sa intru in posesia hotatarii?
Sau pot, deja, sa fac o cerere de restituire ( pe portalul instantelor se specifica doar solutia pe scurt - "respinge recursul ca nefondat" - numarul hotararii si data acesteia), desi nu cunosc continutul acesteia?...
Am intalnit o parere conform careia, daca nu fac cerere de restituire in interiorul acelui termen de 30 de zile, voi pierde dreptul la restituirea cautiunii, ceea ce mi se pare bizar, mai ales ca am si castigat (instanta de fond hotarase chiar " intoarcerea executarii silite prin restabilirea situatiei anterioare...")
Va rog sa ma ajutati pentru ca, reprezentandu-ma singur, nu am un avocat sau alta persoana competenta ca sa ma sfatuiasca!
Multumesc!
Buna ziua,
am efectuat plata unei cautiuni pentru admiterea cererii de suspendarea a executarii unei decizii civile prin ordin de plata, OP care a fost depus la instanta, fara recipisa de consemnare. Ulterior a fost respinsa cererea de suspendare, am intrat in posesia OP-ul depus la instanta si a recipisei de consemnare in original (de a carui existenta am aflat dupa respingerea cererii si am ridicat-o de la CEC).
Intrebarea mea este daca cautiunea nu a fost solicitata de creditor, iar recipisa de consemnare nefiind inregistrata in registrul de valori al instantei, mai exista posibilitatea recuperarii acestei sume?

Va multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea cautiunii andrerieu56 andrerieu56 Buna seara, Instanta de recurs a admis contestatia la executare si a anulat executarea silita prin hotarare irevocabila. Comunicarea inca nu am primit-o dupa ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune in civil leona777 leona777 buna ziua,a s vrea sa stiu cum procedez dupa ce mi s-a admis cererea de restituire a cautiunii ? am depus o cerere ptr a obtine minuta incheierii, si dupa ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de timbru Și cauȚiune dupĂ respingerea contestaȚiei la executare ca timbratĂ tardiv adamynas adamynas Bună ziua ! În urma unei executări silite, am formulat contestație la executare, solicitând și și suspendarea executării. Am plătit taxa de timbru și ... (vezi toată discuția)