avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care este diferenta intre Prescriptia raspunderii ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care este diferenta intre Prescriptia raspunderii penale si prescrierea pedepsei

Buna ziua fratele meu a fost condamnat pentru furt in 2005 la 1,6 ani de inchisoare cu executare si in 2007 a primit o noua pedeapsa de 7.6 ani pentru talharie (nu a fost prins si arestat pana acum ) pedeapsa de 1.6ani sa prescris si i-am angajat o, avocata pentru a incerca sa ii schimbam incadrarea de la talharie la furt si eventual pentru a obtine o pedeapsa mai mica, numai ca am nelamuriri el are deja mai bine de 6 ani de la finalizarea procesului,in mod normal trebuie sa stea 12.6 ani pentru a se prescrie pedeapsa,intrebarea mea este daca acum redeschidem procesul si ulterior obtinem o pedeapsa mai mica 4 5 ani, incepe sa curga un nou termen(adica a stat cei 6 ani ascuns degeaba) sau termenul de prescriptie se i-a in calcul din 2007 de cand a fost condamnat
Prescripția este și în realitate, și poate opera dacă sunt îndeplinite condițiile, repspectiv, nu a fost întreruptă, suspendată, sau a intervenit prescripția specială ( adică termenul de prescripție prevăzut de lege este depășit cu încă o dată, oricât întreruperi ar fi intervenit ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea faptelor penale misu1972 misu1972 Buna ziua, cum se calculeaza prescrierea faptelor penale ? De la data savarsirii faptei pana cand ?....pana la condamnarea ramasa definitiva dupa apel ?...sau ... (vezi toată discuția)
Prescriere infractiune de fals si uz de fals inicole inicole care este termenul de prescriere pt infractiunile de fals si uz de fals? (vezi toată discuția)
Prescrierea faptei penale klaudel klaudel buna as dori sa stiu daca o ramanere definitiva in octombrie 2011 cu pedeapsa de 3 ni cand va beneficia de prescrierea faptei.:D.sau de cand are loc ... (vezi toată discuția)