avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce risca un avocat daca isi defavorizeaza clientul?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce risca un avocat daca isi defavorizeaza clientul?

buna ziua am luat recent legatura cu o avocata pentru a incerca sa ii schimb incadrarea fratelui meu de la talharie la frut el este condamnat din 2007 la 7,6ani dar nu este prins avocata se contrazice mereu prin ce spune si nu stiu cata incredere sa am in prima faza imi spune ca termenul de prescriptie a pedepsei se i-a de la terminarea procesului adica din 2007 dupa imi spune ca de la inceputul procesului (el a mai avut o pedeapsa de 1.6ani pt furt data in 2003 2004) care sa prescris intreb avocata daca ii obtine o noua pedeapsa de cadn incepe sa curga noul de prescriptie pentru ca fratele meu nu vrea sa se predea si avocata nu stie exact sa ma lamureasca in legatura cu termenul de prescriptie a pedepsei si se contrazice din nou si imi spune ca prescriptia penala e de 8 ani ...nu stiu ce sa mai cred si nici ce sa inteleg ..daca face ceva in defavoarea clientului ea risca ceva ?
Cel mai recent răspuns: Numantere Deloc , Avocat 20:42, 24 Iunie 2013
Contactati un avocat specializat in drept penal,solicitati o consultatie si in functie de raspuns continuati sau nu colaborarea cu actuala avocata.
multumesc
Conform art. 126 Cod penal, termenul de prescriptie a executarii pedepsei este de 5 ani plus durata pedepsei ce urmeaza a fi executata, dar nu mai mult de 15 ani.
Termenul de prescriptie se socoteste de la data cand hotararea de condamnare a ramas definitiva
art.127 Cod penal- cursul termenului de prescriptie se intrerupe prin inceperea executarii pedepsei sau prin savarsirea din nou a unei infractiuni.

Ramane de vazut in functie de sentinta de condamnare cand se implineste termenul de prescriptie. Ati spus ca a fost condamnat in 2007 la pedeapsa de 7,6 ani. 5+7,6=12,6 ani care incep sa curga de la data ramanerii definitive a sentintei de condamnare.
succes.
av.M.Hornea
da intradevar asa este 12,6 ani trebuie sa stea ascuns pt ca pedeapsa sa se poata prescrie in schimb intrebarea mea e alta vrem sa redeschidem dosarul daca il redeschidem si peste o luna obtine o pedeapsa mai mic ade 7 ani jumatate sa spuem 4 ani .. incepe un nou termen de prescriptie adica de anul asta sau se i-a in calcul din 2007 .eu asta imi intreb avocata si nu stie sau nu vrea sa imi raspunda asa cum trebuie ca daca ar incepe un nou termen de prescriptie incepand de anul acesta e in defavoarea fratelui meu el are deja stati mai bn de 6 ani si la o noua pedeapsa sa spunem 4 ani ar trebui sa stea alti 5 ani plus pedeapsa .. adica e clar in defavoarea lui ..
sa reincepeti procesul cum?ca sunt tare curios:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre prescriptia raspunderii penale si prescrierea pedepsei grigorasgelu91 grigorasgelu91 Buna ziua fratele meu a fost condamnat pentru furt in 2005 la 1,6 ani de inchisoare cu executare si in 2007 a primit o noua pedeapsa de 7.6 ani pentru talharie ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie o pedeapsa cu inchisoarea? Maria270 Maria270 Buna ziua, As dori sa stiu in cat timp se prescrie o pedeapsa finală de 4 ani închisoare şi 2 ani pedeapsă complementară? Momentan nu ma aflu in ... (vezi toată discuția)
Prescrierea faptelor in noul cod penal rodica1985 rodica1985 Buna ziua! Am fost condamnat definitiv la 4 si respectiv 5 ani inchisoare pentru 2 fapte de furt calificat savarsite in 2006,iar condamnarea a fost pronuntata ... (vezi toată discuția)