avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cont bancar Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cont bancar Asociatie de Proprietari

Un vecin doreste sa plateasca intretinerea prin ordin de plata la banca motiv pentru care a depus o adresa conducerii asociatiei prin care solicita sa i se comunice contul. Raspunsul este unul agresiv: ''Contul bancar este secret, nu au acces toti la el. Sfatul meu este sa nu va jucati cu focul fiindca este posibil sa nu puteti justifica plata''....semneaza presedintele. Vecinul stie ca eu am mai facut demersuri legate de asociatie si m-a rugat sa ma interes unde poate sesiza acest abuz. La randul meu opinez ca e vorba de un abuz insa nu stiu unde as putea sa il indrum fiindca Primaria prin Compartimentul Asociatii de Proprietari nu colaboreaza activ. Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 02:29, 8 Septembrie 2019
Cautand si eu informatii despre acest subiect m-am lovit de acest topic.
Asociatiile de locatari la infintare trebuie sa isi deschida cont bancar. Conform legii de infintare si inregistrare a asociatiilor de proprietari pe care o puteti citi aici[ link extern ] .
Si care este parerea, intrebare sau nedumerirea dumneavoastra?
Ca asociatie si ca entitate juridica trebuie ca asociatiile de proprietari sa aiba cel putin un cont bancar.
Asta era raspuns pt dl. arockz.
Si daca vreti va si raspund de ce multe asociatii se feresc sa isi deschida cont. Nu pentru ca trebuie mers la banca, pentru ca in ziua de azi totul se poate face din comoditatea apartamentului in care locuim.
Nu se vor deschise aceste conturi pentru ca in cazul in care apar datorii, furnizorii de servicii, pot cere blocarea conturilor iar banii din ele raman blocati nu mai sunt la dispozitia administratie.
Si cum toti stim, in fiecare asociatiei, inevitabil exista datornici din cauza carora uneori nu se platesc facturile catre furnizori la timp.
Dl. arockz nu mai este de mult timp pe aici.
Iar generalizarea dumneavoastra este rupta de realitate. Intamplator eu cunosc multe asociatii de proprietari si toate au cont bancar. O asociatie de proprietari fara cont bancar este o exceptie.
Si nu "in fiecare asociatiei, inevitabil exista datornici din cauza carora uneori nu se platesc facturile catre furnizori la timp." Asociatia noastra nu inregistreaza restante catre furnizori de mai bine de 7 ani.
Ma bucur ca nu este situatia la dvs.
Eu cunosc destule asociatii in Bucuresti care nu au cont, sau daca au refuza sa il dea asa cum era topicul si aici.
Imi permiteti sa nu iau in seama "generalizarea rupta de realitate". Am facut diverse interventii prin destule blocuri din Bucuresti si dupa ce am vazut ca nu au cont bancar am preferat sa fac doar lucrari cu banul jos.

Alte discuții în legătură

Plata intretinerii alicep alicep Buna seara! Am aflat de curand ca pot plati intretinerea varsand banii in contul asociatiei. Administratorul,care e si casier,are program de incasari doar 2 ... (vezi toată discuția)
Acces locatar la cont bancar asociatie locatari pentru plata intretinerii Nastasescu Nastasescu Cum pot obtine acces la contul bancar al asociatie de locatari, daca banca si presedintele asociatiei de locatari refuza accesu la cont pentru plata ... (vezi toată discuția)
Cont bancar asociatie proprietari doar cu acordul proprietarilor ?!!!! wazz wazz Buna ziua Asociatia de proprietari nu are cont bancar deoarece banca refuza deschiderea contului bancar fara semnaturile tuturor proprietarilor pe cererea de ... (vezi toată discuția)