avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sechestru asigurator in faza de cercetare penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sechestru asigurator in faza de cercetare penala

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu o lamurire, faptul ca Parchetul cere o situatie a bunurilor mobile/imobile apartinand unei persoane fizice la Administratia Finantelor Publice precede un eventual sechestru asigurator? De asemenea, aceasta actiune reprezinta o certitudine a faptului ca persoana cercetata penal va fi trimisa in judecata?

Va multumesc!
Da, mie asa imi pare.
Problema cu trimiterea in judecata este strans legata de probele din acuzare si daca se va face sechestru inseamna ca exista probe...
Va multumesc pentru raspuns, faptul ca nu exista bunuri pentru un eventual sechestru este in defavoarea celui vizat?
Daca nu exista bunuri nu se poate face sechestrul.

Acest aspect va fi analizat in faza de judecata.
Pentru anumite infractiuni luarea masurilor asiguratorii este obligatorie.
Procurorul in in cursul urmaririi penale poate lua masura asiguratorie prin instituirea sechestrului asupra bunurilor invinuitului/inculpatului pana la concurenta valorii probabile a pagubei, in vederea confiscarii speciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procesul verbal de indisponibilizare romanu23 romanu23 In baza carui art. din C.p.p. se face indisponibilizarea unui auto.? Si cine o poate dispune? (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator ;urmarire penala pentru evaziune fiscala . gabriellapreda gabriellapreda Buna ziua. Sotul meu,administratorul unei firme , este urmarit penal pentru evaziune fiscala ,motiv pentru care s-a instituit sechestru asigurator pe ... (vezi toată discuția)
Masura sechestrului asigurator dincagina dincagina Buna Acum aprox 1 luna si jumatate s-a dispus prin ordonanta emisa de catre procuror, masura sechestrului asigurator asupra unu bun aflat in proprietatea ... (vezi toată discuția)