avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz - perioade diferite in CIM si CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz - perioade diferite in CIM si CCM

Buna ziua ,

In cazul unui termen de preaviz stipulat intr-un contract individual de munca ( de 15 zile calendaristice) si existenta unui act aditional la CCM semnat in 2013 ( care prevede 20 zile lucratoare ca termen de preaviz ) care dintre ele au prioritate ?

Se aplica termenul de preaviz prevazut de contractul individual de munca sau se coroboreaza cele doua termene ?

Astept un raspuns urgent

Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:12, 26 Iunie 2013
Prioritar este Actul aditional (cu 20 zile) care modifica elementul din CIM referitor la nr de zile de preaviz
Actul aditional are prioritate, intrucat odata semnat acesta a modificat durata preavizului stipulat la incheierea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare cim cu criteriile de evaluare pt. angajatii vechi oana13n oana13n Buna ziua am o intrebare in legatura cu perioada in care se pot modifica CIM-urile pt angajatii mai vechi. Am inteles ca a fost un termen in care s-au putut ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz schimbare functie iulianip2000 iulianip2000 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea speta: M-am angajat pe o functie de executie iar contractul individual de munca a fost intocmit la acea data cu ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz tavita tavita Am dorit sa imi dau demisia cu preaviz ( 20 zile calendaristice, cat era trecut in C.I.M., ca si termen), dar compania mi-a solicitat demisia cu termenul ... (vezi toată discuția)