avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vacanta / custodie comuna / obligatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vacanta / custodie comuna / obligatii

Va rog spuneti mi daca pot in conditiile custodiei comune sa cer in timpul petrecut la tata sa stiu urmatoarele(durata, mijloc transport, locatie cazare, meniu copil - are 4 ani ) tatal pana acum mi a dat toate motivele din lume sa il consider itesponsabil si sa stau cu frica in san acum ca urmeaza sa ia copilul impotriva vointei celui mic si sa il duca la mare ...

Consider legitim sa stiu datele de mai sus si daca nu mi le ca da nu ii voi da copilul nici daca vine cu politia ,.,

Dati mi un sfat ce sa fac cum sa ma asigur ca cel mic va fi bine si nu folosit pe post de maimuta ptr poze de facebook , neingrijit si inbolnavit ?!

Nu sunt nebuna, super protectoare sau psihotica, grijile se datoreaza felului in care intelege fostul sot sa aiba grija de cel mic cand e cu el ... (
Da, in opinia mea aveti dreptul sa fiti informata despre destinatia si durata calatoriei si despre locatia cazarii.
Va multumesc din suflet insa as vrea sa stiu cum il pot determina pe tata sa imi dea aceste date- vreau doar sa stiu ca este bine, de unde il iau in caz de ceva dne fereste si ma intereseaza ce va manca si cum va fi ingrijit ptr ca mentionez faptul ca de cate ori il ia il aduce flamand, extenuat si/ sau bolnav - nu pot avea liniste stiind ca il scoate la ore nepotrivite in soare de dragul panaramei cu care este asa cum face aici in bucuresti si ca il neglijeaza ... Nu sunt nebuna, nu vreau sa stresez pe nimeni, dar vreau sa imi stiu copilul in siguranta si bine ingrijit - duminica aceasta vine sa il ia si desi i sm cerut sa imi dea detalii legate de calatorie refuza sa imi spuna ceva ... Ce fac? Cum procedez?! Ajutati ma va rog ptr ca sunt dispusa sa fac orice daca nu e cel mic in siguranta nu il voi da chiar daca ma ameninta cu scandal, injuraturi si batai sau ca nu mai pune pensia copilului ...
Vreti sa ziceti ca i-a zis tatal copilului ca il ia in vacanta la mare si copilul a zis ca nu vrea sa mearga ?
Ce motive v-a dat pentru a dovedi ca e iresponsabil ?
Are program de vizita pe perioada asta in care vrea sa-l ia ? Nu aveti cum sa va opuneti decat in instanta, sa cereti schimbarea conditiilor in care se desfasoara programului de vizita si sa dovediti ca e iresponsabil.

:offtopic:
Va rog sa nu mai deschideti subiect nou pt aceeasi problema, ci sa continuati discutiile deschise deja.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Doamna, sansele sunt foarte mari ca copilul dv. (e baiat?) sa se imbolnaveasca. Foarte mari. Si tin in primul rand de starea lui psihica transmisa de dv. pe fondul unei frici premature pe care o aveti si pe care copilul o simte.
Starea de stres psihic ne subrezeste sistemul imunitar, bolile il intaresc (de regula). Asa incat nu e un capat de lume sa mai raceasca. Niciodata copilul nu va alege sa raceasca numai la dv. si, daca va fi asa, ar trebui sa va puneti semne de intrebare.
Faptul ca se imbolnaveste la tata poate tine sau nu de conditiile de ingrijire; poate exista o relatie proasta cu tatal, intrerupta mai mult timp, se simte in nesiguranta etc. Se va imbunatati in timp dar trebuie incurajat de dv.

Nu-i puteti cere tatalui decat ce sunteti dispusa sa oferiti, iar uneori, chiar si asa, doar in istanta. Daca integritatea fizica a copilului nu a fost pusa in pericol, ma tem ca nicio instanta nu va admite asa ceva, legal nu prea vad temei.

Ce inseamna ca vine bolnav sau extenuat copilul? Care sunt urmarile? Care e programul lui obisnuit cu dv.?
N-am inteles de ce copilul nu vrea sa mearga, n-ati reusit sa-l convingeti inca? Mai sunt 2 zile, mergeti la cumparaturi de mare cu el.
Si intrebarile de mai sus si ale colegei sunt importante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna - va rog din suflet ajutor!!! brokenangel brokenangel Am mai scris despre necazul meu,acum sunt nai disperata ca niciodata , in timpul programului de vizitare al fostui sot copilul plange si ma intreaba \\" mami ... (vezi toată discuția)
Autoritate exclusiva/culpa exclusiva vs culpa comuna zolaaa zolaaa Dupa 4 luni de casatorie, in care sotul meu a fost agresiv fizic si verbal ne-am despartit, eu fiind insarcinata si el avand nenumarate relatii extraconjugale. ... (vezi toată discuția)
C o n c r e t - ce trebuie sa faci ptr a scapa cu viata si sa poti traii in liniste ?! brokenangel brokenangel ce trebuie sa faca o mama care isi iubeste copilul sa aiba o viata normala , fara a se simti urmarita tot timpul , ce trebuie sa faca o mama care vrea sa se ... (vezi toată discuția)