avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestare contract de intretinere cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestare contract de intretinere cu uzufruct viager

Buna ziua,

Va rog sa ma sprijiniti in obtinerea unui raspuns legat de urmatoarea situatie:
Sotul meu este parte a unui contract de intretinere cu uzufruct viager), incheiat intre parintii sai(transmitatori) si el (dobanditor). De asemenea, la momentul semnarii contracului, sotul meu a primit din partea tatalui sau o procura generala, prin care este imputernicit, redau partial: ca in numele tatalui si pentru el sa se prezinte la orice institutie competenta si sa il reprezinte in orice situatie ivita, sa faca tot ce va socoti necesar, dupa imprejurari si chiar nefiind prevazuta, putand tine aceasta loc si de procura spăeciala in cazul in care legea ar cere o asemenea procura........... sa il reprezinte in fata tuturor organelor competente, semnand in numele lui si pentru el orice alt act pe care il considera necesar a fi incheiat in numele lui si pentru el, de la caz la caz, precum si oriunde este necesar in acest sens, semnatura fiindu-i opozabila.

Sora sotului doreste sa atace in instanta acest act, solicitand cota parte din imobil (casa plus teren), atat fizic cat si valoric. Doreste atat sa locuiasca in imobil, ea sau fii ei, cat si cota parte constand intr-o suma de bani.

In cazul in care ea va deschide actiune in instanta, impotriva cui trebuie sa-si formuleze atacul, impotriva sotului meu sau impotriva parintilor lor? si daca impotriva parintilor, atunci sotul meu isi poate reprezenta parintii in instanta in baza imputernicirii de mai sus?

Va multumesc anticipat.


Cel mai recent răspuns: miruna_albu , utilizator 18:29, 26 Iunie 2013
Actiunea va fi formulata impotriva sotului dumneavoastra cat si impotriva socrilor insa din practica astfel de cereri in anulare a contractului de intretinere cu uzufruct viager formulate de alte persoane decat cele semnatare a contractului sunt respinse ca lipsite de interes sau ca nefondate.
Va multumesc cu respect!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma si pe mine in legatura cu un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager valentin8902 valentin8902 prin anul 2007 am semnat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, eu fiind nuda proprietate a imobilului iar unchiul meu cumparator al dreptului de ... (vezi toată discuția)
Implicare in proces- calitate procesuala activa Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua, Sunt bunica unui minor,in varsta de 15 ani. Parintii lui s-au despartit,iar copilul a ramas mamei ( fiicei mele),in baza HOTARARII ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu parinti ContSters205215 ContSters205215 Buna ziua Am urmatoarea situatie in familia mea: tatal meu a mostenit o casa de la mama lui in 1990, casa din care a vindut 1/2 cota parte mamei mele( ... (vezi toată discuția)