am si eu o intrebare...conform hotararii judecatoresti trebuie sa iau fetita la inceputul lunii iulie pentru o luna.problema e ca eu nu sunt in tara si nu ajung pana la inceputul lunii...intrebarea mea este daca pot parintii mei sa o ia pe fetita pe 1 iulie in locul meu sau au nevoie de imputernicire de la notar?mentionez ca domiciliul meu este la parintii mei
va multumesc
cu mama nu am cum sa ma inteleg si daca tot ati raspuns la intrebarea mea poate ma lamuriti si intr-o alta problema.pana acum mi s-au dat numai sfaturi cu care nu am ce sa fac.noi am divortat in 2010.in ianuarie s-a pronuntat sentinta.am fost de acord ca fetita sa ramana la ea din mai multe motive personale si s-a stabilit un program de vizitare.in fiecare luna doua week-end-uri,luna iulie in vacanta de vara si o data la doi ani in vacantele de primavara si iarna.de fapt nu vizitare ci pot sa iau fetita in toate aceste perioade la domiciliul meu care e la parintii mei.domiciliul ei (si va rog sa fiti foarte atent la detalii) este la parintii ei trecut si in hotararea judecatoreasca.si acu urmeaza ce e mai complicat.in februarie a plecat din tara cu fetita fara sa imi spuna nimic.stiu,avea dreptul sa plece dar CUM RAMANE CU DREPTUL MEU DE A IMI LUA COPILUL ASA CUM A STABILIT LEGEA? este scris negru pe alb intr-o hotarare judecatoreasca la fel cum este mentionat si faptul ca tre sa platesc pensie la fetita.dupa o luna am plecat si eu in suedia,ea fiind in italia.am reusit sa vorbesc cu fetita abia dupa vreo 3 luni si asta cu mari insistente.am rugat-o ca in vacanta de vara sa imi dea fetita aici si a refuzat spunand ca mi-o da in tara.si ghici ce? m-am dus degeaba in tara pt ca nu a venit.am depus o plangere penala impotriva ei pt nerespectarea hotararii judecatoresti.abia in vacanta de iarna am reusit sa imi vad fetita cand,ca fraierul am renuntat si la plangerea penala.nu stiu daca are relevanta dar in declaratia de la politie si-a luat angajamentul in scris si semnat ca va respecta programul.in vara urmatoare aceeasi problema,m-a mintit ca vine si nu a venit.alti bani aruncati.in schimb pe perioada verii dadea fetita unor prieteni de acolo din italia vreo luna.anul trecut mi-a zis ca mi-o da aici in suedia dar cu o zi inainte sa plec s-a razgandit dupa ce deja facusem rezervare si la feribot si alti bani aruncati.abia anul acesta dupa multe ''amenintari'' cu procese si plangeri penale s-a decis sa mearga in tara.eu deocamdata nu am ajuns si de aceea intrebasem daca pot parintii mei sa o ia.daca bunicii nu au nici un drept atunci de ce parintii ei pot sa o tina la ei?
printre altele as mai adauga si faptul ca de multe ori ma ameninta ca nu ma lasa sa vb cu fetita daca nu ii trimit anumite sume de bani.i-am trimis pachet si nu a vrut sa il ridice,a venit inapoi.am inceput sa trimit fetitei mai multi bani decat scrie in hotarare dar tot n-a fost bine.ii trimit si bani pentru internet dar tot o data pe luna reusesc sa vorbesc cu fetita.bani pt cadouri de paste,de craciu si cu orice alta ocazie i-am trimis.eu mi-am indeplinit toate angajamentele si tot ce scrie in hotarare.am dovezi care sustin tot ceea ce am spus,acte,martori si inregistrari.fetita ma iubeste foarte mult si pe mine,si pe parintii mei dar si pe sotia mea.de fiecare data cand vorbim facem si lectii atat cat se poate.si ca sa intelegeti ce fel de femeie este va mai spun ca imediat dupa proces trebuia sa ii dau pensia pe cateva luni din urma.am cazut de acord sa ii dau jumate in februarie si restul in martie dupa salar.prin mai m-am trezit cu plangere pantru abandon,adica pt ca nu i-am platit restul.totul era platit si nu s-a intamplat nimic dar...ce poti sa mai zici?
acum eu va intreb si astept un raspuns concret...ce pot sa fac? o solutie trebuie sa fie.daca avea de gand sa plece nu cumva trebuia sa spuna si sa se stabileasca un alt program? nu cumva ea imi ingradeste astfel dreptul la a-mi vedea copilul in mod repetat si cu rea intentie? pentru ea nu este valabila acea nenorocita de hotarare? sau pt ca suntem in romania putem alege sa nu o respectam?
as vrea sa schimb programul de vizitare in asa fel incat sa pot lua fetita aici pe toata vacanta de vara de exemplu.se poate? sau e mai indicata custodia comuna.
sper ca tot ce am scris sa va ajute in a-mi da un raspuns cat mai concret.ceva trebuie facut chiar daca la noi legea se mai respecta uneori si dupa ureche.totusi ea nu e M Gabor si nici eu Irinel.la nivelul ala inteleg...spun asta pt ca cei mai multi avocati mi-au dat de inteles ca legea trebuie respectata dar ca ea e mama si...
va multumesc
Da, cereti ca ambii parinti sa exercite autoritatea parinteasca si programul de vizita pe care il doriti, parte din vacanta de vara la dvs, poate si iarna un pic sau de ziua fetei la doi ani, dupa cum stiti c-ati putea s-o luati.
se poate? pot cere ca fetita sa imi fie data aici pe perioada vacantei de vara de exemplu?
pai eu as vrea sa o iau in vacanta de vara si o data la doi ani de primavara si de iarna.
dar custodia comuna? care ar fi sansele sa o obtini si ce avantaje si dezavantaje ar fi?
De castigat cred ca veti castiga, mai greu va fi cu pusul in practica daca mama se sustrage de la respectarea hotararii.
Dezavantaje nu sunt, iar avantaje... teoretic, veti avea drepturi egale, impreuna veti lua hotarari ce-l priveste pe copil, dupa cum i-ar fi mai bine si in interesul copilului.