avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Negociere cu firma de recuperare - merita ???
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Negociere cu firma de recuperare - merita ???

Pe scurt , situatia sta cam asa: credit de nevoi personale contractat in 2008, platit 2 ani la zi, in 2010 am intrat in imposibilitate de plata.Orice negocire cu banca a fost esuata, asa ca ca mi-au cesionat datoria catre o firma de recuperari.
M-au contactat telefonic si as vrea sa merg sa negociez plata creditului restant, in prezent fiind oarecum restabilita financiar.Nu am bunuri pe numele meu, dar mi-as permite din salariul actual sa platesc ratele creditului.
Problema e ca citind zecile de postari referitoare la firmele de recuperari , m-a apucat teama !Am inteles ca sunt niste camatari moderni, ca nu trebuie sa semnezi nici un angajament de plata pentru ca nu vei termina toata viata sa le platesti cat cer, ca dobanzile cresc la infinit etc.
Am mare nevoie de un sfat : chiar nu se poate rezolva amiabil cu firmele de recuperari??? Sa las lucrurile asa cum sunt si sa astept sa ma execute pe cale judecatoreasca, as fi mai protejata ??? Cum sa fac sa iasa bine si sa nu ma las inselata de firma de recuperare ?
V-as fi extrem de recunoscatoare daca m-ati indruma cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:31, 31 Octombrie 2013
Aspectele invocate de dvs ,nu sunt general valabile pentru firmele de recuperari
Puteti contacta firma,negociati esalonarea platilor,care in astfel de cazuri se admit cu acordul creditorului
Dar ce "capcane" se ascund in spatele unui eventual angajament catre firma de recuperari?Creditorul (banca) nu mai are nici un amestec ,presupun.Firma de recuperare imi poate adauga dobanzi necontrolate la suma pe care o datorez ? E mai bine sa fiu executata silit prin poprirea 1/3 din venituri ? Ar fi jenant la noul meu loc de munca asa ca as prefera o "intelegere" cu firma de recuperari.Insa mi-e teama sa semnez ceva , daca e adevarat ca peste un an sau doi modifica unilateral intelegerea ???
In conditiile in care dvs puteti negocia si incheia reesalonarea platii credituilui restant-care se obtine numai cu acordul creditorului,daca va respectati platile,recuperatorul nu are temei legal sa modifice unilateral intelegerea

Intai cereti in scris sa stiti cat aveti de plata pt ca in astia 3 ani s-au adunat penalitati destule.
Problema este ca ei nu se angajeaza prin nimic. Va vor pune doar pe dvs sa semnati un anagajament, dar ei nu vor semna nimic. Apoi il vor incalca. Unele dintre aceste firme asa procedeaza. Cereti-le sa semneze, inainte sa platiti ceva. Dobanzile sunt doar cele din contractul de credit.

Alte discuții în legătură

Executare silita de firma de recuperare cristina001 cristina001 Am si eu nevoie de ajutor Am un credit la o banca,l-am achitat 2 ani,am ramas fara loc de munca si nu am mai putut achita,as vrea dar nu pot acum.Banca la ... (vezi toată discuția)
Credit restant gascan gascan Buna.Am contractat in 2009 un credit(de nevoi personale negirat cu nimic) in valoare de 15000 lei,si in urma pierderii locului de munca am inregistrat ... (vezi toată discuția)
Neachitare rate la credit de nevoi personale juanfernandez juanfernandez Buna,am contractat in aprilie 2011 un credit de nevoi personale fara garantii in valoare de 15000 Roni de la Raiffeisen Bank printr-un intermediar bancar,iar ... (vezi toată discuția)