avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita de firma de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita de firma de recuperare

Am si eu nevoie de ajutor

Am un credit la o banca,l-am achitat 2 ani,am ramas fara loc de munca si nu am mai putut achita,as vrea dar nu pot acum.Banca la vandut la o firma de recuperare,firma de recuperare mi-a trimis instiintare sa fiu acasa la o data anume ca vine sa execute silit.
Vreau sa ma invete cineva ce sa fac,cum se procedeaza.
Au voie sa ma execute direct fara a ajunge la o intelegere cu executorul sa achit o suma de bani lunar?Am un teren pe numele sotului si al meu ,presupun ca il gasesc si nu vreau sa il ia.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 12:40, 7 Septembrie 2011
Buna ziua !
Firma de recuperari a preluat de la unitatea bancara drepturile ce decurg din derularea contractului de credit . Dvs ar trebui sa faceti primul pas , in sensul gasirii unei solutii amiabile de stingere a debitului , in conditiile in care sunteti in culpa . In cadrul procedurilor de urmarire silita se va proceda la urmarirea bunurilor imobile si mobile pe care le detineti cu titllu de proprietar , precum si veniturile lunare . Trebuie sa luati in calcul ca , pe langa debitul existent , se vor mai adauga cheltuielile cu executarea silita si penalitatile de intarziere , sume pe care vor cadea in sarcina dvs. .
Nu firma va executa , ci un executor dupa ce obtine incuviintare de la instanta.Verificati pe portalul judecatoriei de care apartineti (portaljust) dupa numele dvs, daca s-a depus cerere de incuviintare si cum s-a solutionat.
Incercati sa ajungeti la o intelegere de plata, daca suma ce le-o puteti oferi lunar le convine, vor accepta.
Daca nu au ajuns inca la executor, negociati direct cu firma de recuperari, ar fi in avantajul dvs sa nu mai platiti si cheltuieli de executare, onorariu executor etc
Banca care a acordat imprumutul financiar cu scopul legitim de recuperare debit a cesionat dreptul sau in favoarea firmei de recuperare,care va desfasura toate demersurile necesare in vederea recuperarii debitului
Contactati recuperatorul in vedere negocierii unei esalonari a platii debitului
multumesc pt raspunsurile dvs
ce ma sfatuiti?sa sun la firma de recuperare si sa vorbesc cu ei pt o plata esalonata?
Dar au dreptul sa ma execute silit daca eu incerc sa platesc lunr cat pot?poate nu le convine
multumesc
singura solute este sa negociati cu executorul sau cu firma de recuperari creante, vi se va da sa semnati un angajament de plata cu datoria reesalonata, alta solutie nu aveti, si ar trebui sa faceti asta rapid pentru ca dobanzile curg si datoria se mareste pe zi ce trece

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita matara cristina matara cristina Am un credit pentru nevoi personale,pe care nu l-am platit de ceva timp deoarece salariul nu mai este ca pe vremea cand am facut creditul,sotul meu nu are un ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Executare silita dana tudor dana tudor am un credit de nevoi personale la banca raiffesen nu am mai platit datorita ramanerii fara servici si eu si sotul creditul este din 2006 banca nu mi-a trimis ... (vezi toată discuția)