avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata concediu neefectuat in cazul demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata concediu neefectuat in cazul demisiei

buna ziua! lucrez la o firma din luna august 2012, data de salarizare este 25 a fiecarei luni.as dori sa imi bag demisia pe data de 29 a lunii iulie, mentionez ca nu am luat nici o zi de concediu. este obligat angajatorul sa imi dea banii pe concediu?...poate sa imi retina banii din salariu pentru o anumita chestie? sa zicem k am stricat o imprimanta la serviciu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:55, 28 Iunie 2013
1. Compensarea in bani a CO neefectuat se face numai la incetarea c.i.m, conform art.146 alin.4 C.mun.

2. Potrivit art. 169 alin.1 din Codul muncii , nici o retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege .
Astfel , cu exceptia retinerilor din salariu pentru sumele determinate de catre angajator reprezentand impozite si contributii, celelalte retineri se efectueaza numai in temeiul unui titlu executoriu sau in baza unui acord incheiat cu salariatul (in acest caz, valoarea pagubei nu poate fi mai mare decat echivalentul a cinci salarii minime brute pe economie)

3. Asadar, principalele modalitati de stabilire si recuperare a prejudiciului produs angajatorului – atat in cazul raspunderii patrimoniale, cat si a obligatiei de restituire – sunt : acordul partilor ori actiunea in justitie.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi angajat deeaz18 deeaz18 Buna ziua. Aveam o intrebare. Prietenul meu cand a inceput serviciul la firma la care este acum, nu a semnat ca ia in primire lazile care ii sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie co soucadan soucadan Va rog sa-mi dati un sfat in urmatorul caz: unui angajat caruia ii inceteaza CIM cu data de 25.08.2015, la primirea deciziei de pensionare pentru limita de ... (vezi toată discuția)
Co efectuat in plus anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog ma puteti ajuta cu un model de angajament de plata din partea salariatului prin care isi da acordul ca va restitui angajatorului banii ... (vezi toată discuția)