avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Penal - conducere sub influenta alcoolului, pastrarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Penal - conducere sub influenta alcoolului, pastrarea permisului

Buna ziua.Am fost la o nunta si am fost prins conducand cu o alcoolemie de 0,91 in aerul expirat,probe biologice nu am dat pentru ca am o fobie la seringi nu am facut injecti niciodata si lesin, si pt analize la medicina munci am lesinat cand a vrut sa imi traga sange.Daca ma puteti sfatui ce as putea face sa nu imi pierd permisu pentru k am toate gradele B+E,C+E,D+E.Este la prima abatere de genu de 6 ani de cand am permisu si fara el sunt ca si fara picioare.Am recunoscut fapta o recunosc si acum doar ca nu stiu unde sa apelez si ce sa fac daca mai este ceva de facut pentru a nu-mi pierde permisul.As plati si amenda penala de 1000-2000 ron sau amenda administrativa sau egal ce doar sa nu pierd permisu.Va rog sa ma ajutati cu un sfat ce as putea face daca se mai poate face ceva.Va multumesc din suflet
Art.111 195/2002
............................................................
(3) În situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) şi d), precum şi în cele menţionate la art. 85 alin. (2) şi (4), art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1), art. 92 alin. (3) şi (5) şi la art. 102 alin. (3) lit. a) şi c), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează fără drept de circulaţie.
....................................................................
Se va retine doar art.87 alin.5 .
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat permisul se va anula in urma hotararii de condamnare ramasa definitiva.
Care ar fi sfatul Dumneavoastra?Sa imi iau un avocat sunt sanse sa fiu arestat pentru asta daca mi-am recunoscut fapta si in prima declaratie si in a doua declaratie pentru dosar?Permisul o sa il fac iar cand o sa se poata macar sa nu ma aleg si cu inchisoare pentru o prostie facuta cu constiinta.Va multumes si va doresc multa Sanatate.

Nu veti fi arestat, dar este bine sa va angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcol la volan florin17 florin17 intrebare de 1000 de puncte, am suflat in aparatul alcoltest unde a iesit o,87 dar nu am mers la spital, cum iese pana la urma ? (vezi toată discuția)
Accident fara victime si alcoolemie - consecinte ContSters254867 ContSters254867 fratele meu a facut un accident cu masina fara victime si a fost depistat cu o alcolemie de 0.56 ml in aerul respirat, as vrea sa stiu daca va fi pus sub ... (vezi toată discuția)
Eroare aparat drager si recoltare probe sange adina constantin adina constantin buna ziua. am si eu o situatie la care am avut o solutionare surprinzatoare. prietenului meu i s-a solicitat de catre un singur politist sa faca proba cu ... (vezi toată discuția)