avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Cum ne programam singuri timpul, in mod eficient.
Discuție deschisă în Cultură generală

Cum ne programam singuri timpul, in mod eficient.

Programarea timpului, pentru fiecare din noi, este un mijloc eficient de a ne rezolva sarcinile de serviciu, dar si a ne petrece cat mai mult timp in mijlocul familiei, cu sotia, copii, parintii.
Nu trebuie uitat nici concediul de odihna si zilele de sarbatoare.

REGULI DE AUR
1. Stabileste-ti o rutina zilnica. Planifica orarul pentru rutine zilnice cum ar fi intalnirile, ridicarea postei, ore de serviciu, xerox, fax, scrisori, etc.
2. Fa lucrurile care cer capacitate mentala maxima cand esti in varful capacitatii. Pune intalnirile minore cand capacitatea ta de concentrare este minima.
3. Stabileste termeni limita la toate activitatile. Si respecta-le. Orice lucru poate fi facut in timpul stabilit.
4. Nu amana lucruri importante care nu-ti fac placere. Iti vor bloca capul, reduce creativitatea si capacitatea de munca. Nici o sarcina nu devine mai usoara daca o amani.
5. Amana ce nu este important. Multe asa-zise probleme se pot rezolva de la sine daca le amani.
6. Analizeaza-ti interuperile. Si ia masuri sa le micsorezi sau sa le elimini.
7. Stabileste momente in care sa nu te deranjeze nimeni. Tine sedinte cat mai dese cu tine insuti. Pune o nota “va rog nu deranjati” la usa, cu un bilet cand esti disponibil. Lasa-ti robotul mergand si raspunde la toate telefoanele mai tarziu sau inchide-l pur si simplu. Fa totul pentru a-ti pastra un timp in care sa nu te deranjeze nimeni. Spune-le colegilor cand nu esti disponibil si cand te pot gasi din nou.
8. Fa lucrurile pe rand. Si tine evidenta lucrurilor urmatoare, pe cat posibil in ordinea urgentelor.
9. Planifica-ti telefoanele. Noteaza-ti pe scurt ce vrei sa spui si ce vrei sa afli. Acest lucru iti salveaza timpul tau si al celuilalt si imbunatateste comunicarea.
10. Aduna-ti ideile intr-un loc: Time Manager-ul tau personal (sau Agenda). Scrie toate ideile atunci cand iti vin, de preferat pe capitole. Astfel nu vei mai uita nici una. Treci peste ele regulat si foloseste-le.
11. Daca incepi ceva, cat mai posibil termina-l. Daca imparti lucrurile prea mult, pierzi coerenta, pierzi imaginea de ansamblu si timpul incalzindu-te de fiecare data cand o iei de la capat.
12. Pune-ti pauzele atunci cand stii ca nu lucrezi eficient. De exemplu cand cei cu care trebuie sa vorbesti nu sunt disponibili, cand materialul de care ai nevoie nu e gata, etc.
13. Evita sa-ti iei de lucru acasa daca nu crezi ca poti sa o faci. E mai bine sa lucrezi la serviciu mai tarziu, pana termini. Dupa aceea te poti bucura de timpul tau liber, mai bine.
14. Culca-te cu o ora mai devreme si trezeste-te de dimineata si fa-ti timp sa-ti planifici agenda pe ziua respectiva.
15. Da-ti premii cand iti atingi scopul.
16. Grupeaza in agenda, activitatile similare.
17. Regula 60-40: planifica doar 60 % din timpul disponibil si lasa restul pentru evenimente neplanificate/ neasteptate.
Este suficient loc pentru completare, cu reguli personale, ale utilizatorilor.

Alte discuții în legătură

50 de motive pt a te trezi la 5 a.m ( sfatulparintilor.ro ) Filip Alexandru Filip Alexandru 1. Eşti între cei mai performanţi 1% din lume! E un club select şi e o onoare să fii membru cu drepturi depline. 2. Ai timp de calitate cu tine, te pui ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor Laura David Laura David Avem un copil de 3 ani, momentan suntem la stadiul depunerii hartiilor.eu cer un program de vizita,stabilit de avocată dar tatal cere altfel. Mi-a spus că ... (vezi toată discuția)
Control acces angajator asupra telefonului. teo0605 teo0605 Buna ziua. De curand angajatorul meu a decis sa ne inmaneze telefoane \"de serviciu\" pe care au cerut sa dam acces total la supraveghere, parole, date ... (vezi toată discuția)