avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizita minor

Avem un copil de 3 ani, momentan suntem la stadiul depunerii hartiilor.eu cer un program de vizita,stabilit de avocată dar tatal cere altfel. Mi-a spus că el.a cerut minimul din ce da legea...si anume sa ia week-endul copilul la el zi noapte plus in vacanta o lună. Sărbătorile sunt de acord cu ce imi cere..dar astea nu... nu pot lasa copilul atât de mult cu el. Mentionez ca duminicile merge la tata si la prânz plânge că vrea sa doarma cu mine.si pe parcursul zilei intreaba de mine.nu il pot rupe asa brusc de obiceiurile si rutina zilnică.. acum vreau sa stiu exista un program anume de vizita..limite.. ex un nr de zile pe luna, în vacanță...etc. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 08:10, 14 Noiembrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, la vârsta asta poate sta cu tata peste noapte. Motive o sa găsiți mereu sa nu o facă. Iar cel mic, când va simți disponibilitatea dumneavoastră de a-i restrânge relațiile cu tatăl lui va încerca să vă câștige afecțiunea respingând-l.
E în avantajul sănătății emoționale a copilului sa aibă relații firești cu tatăl lui. Va plânge după dumneavoastră, ii va trece. Tatăl va învață să îl împace, se vor obișnui unul cu celalalt, va fi bine.
Va înțeleg ezitările însă e și copilul lui exact în măsura în care e și al dumneavoastră.
Puteți încerca însă să îl obișnuiți treptat, sa îl încurajați cât e la dumneavoastră pentru a depăși momentul mai ușor.
De regula se ia copilul vineri și se aduce duminica seara. Programul nu trebuie sa fie bătut în cuie. Cred ca împreună ca părinți o sa va puteți da seama cel mai bine ce face bine copilului.
Preferați sa va lăsați copilul fără tata decât să-i stricați rutina? E posibil sa nu aveți de ales. Nu sunteți proprietara de copil. Cei doi au dreptul sa își formeze propria relație.
Legea susține legăturile părinte copil. Programul min este de 2 weekenduri pe luna cu rămânere peste noapte. Dacă însă tatăl pune grav în pericol copilul a fost dat și mai puțin.
Motivele prezentate de dumneavoastră nu sunt suficiente pentru mai puțin ci din contra, poate doar o urmare a faptului ca îi lăsați insuficient împreună.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
When, utilizator
Ok.am inteles. Povestea e lungă și as avea motive serioase să îl țin departe de tatăl lui dar nu o fac. Copilul merge aproape zilnic la tata după ce acesta vine de la servici. Am vrut sa punctez faptul că e prea micuț si nu înțelege.si nu vreau sa fie brusc pt el. Tocmai pt ca ma gandesc la relatia tata-fiu il las sa meargă la el.pt ca pana acum o luna nu se vedeau des..din motive serioase..voiam sa stiu daca exista o limita..dacă se poate mai putin timp.. pe parcurs lucrurile se pot schimba,copilul creste,intelege si va fi altfel..
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
Laura David, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, programul se da exact pliat pe situatia dvs, nu exista un minim si un maxim standard, asa ca impreuna cu avocata, sustineti-va cererea, expuneti motive.. faptul ca plange dupa dvs la pranz, nu e un motiv serios. Poate aveti altele intemeiate.
Daca prima instanta hotaraste ce nu va convine, exista si cai de atac.
Oricum, cand propuneti programul, ganditi-va la copil, cum i-ar fi mai bine, ganditi-va ca va creste, programul lui, rutina se va schimba.. programul de vizita nu se da pt o luna sau un an.

Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator
Doar in cazuri speciale copilul poate sa aibe program vizitare restrans sau in prezenta mamei. Se poate solicita si o ancheta psiho sociala , iar specialistii stabilesc daca este cazul sau nu, dar pentru rutina lui zilnica nu se indeparteaza copilul de tata.
Dacă aveți motive serioase atunci vedeți cum le dovediți și axați-va pe ele nu pe rutina copilului de care nu ar tine cont nimeni. Puteți cere pentru început chiar program de vizita numai în prezenta dumneavoastră.
Noi nu avem cum sa știm toate detaliile familiei dumneavoastea. Ce am scris eu mai sus se referea la un părinte respectiv tata responsabil și implicat.
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2019
When, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exercitare in comun autoritate parinteasca ettorebariton ettorebariton Solutia pe scurt: Admite acţiunea principala. Admite in parte cererea reconvenţionala. Dispune ca autoritatea părinteasca privind minorul sa fie exercitata ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor andreea998 andreea998 Buna ziua.am un copil de 3 ani cu fostul concubin,in prezent suntem in proces pt custodia copilului,prin ordonanta presedentiala s-a stabilit domiciliul ... (vezi toată discuția)
Program vizitare copil 8 luni marevna marevna Imi puteti da, va rog, un exemplu de program de vizitare de catre tata pentru un bebelus de 8 luni in timpul sarbatorilor: Craciun, Revelion, Paste? (vezi toată discuția)