avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Buna ziua, Am un spatiu comercial inchiriat unei ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Buna ziua, Am un spatiu comercial inchiriat unei societati comerciale. ...

Buna ziua,
Am un spatiu comercial inchiriat unei societati comerciale. Exista contract de inchiriere semnat de ambele parti, este inregistrat la Anaf. In fiecare luna port discutii cu locatarul pentru a-si achita chiria lunara stabilita prin contract dar de fiecare data intarzie. Acum refuza sa mai plateasca furnizorul de energie electrica sustinand ca facturile emise sunt pe numele meu, cel de Locator (persoana fizica), ca eu trebuie sa le platesc, chiar daca este consumul lui si ca doreste o refacturare si detaliere a facturii originale. Exista o modalitate prin care sa il oblig sa plateasca sau sa elibereze spatiul?
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 18:10, 6 August 2021
Contractul de inchiriere inregistrat la ANAF constituie titlu executoriu pentru sumele ce vi se cuvin cu titlu de chirie dar si in cazul evacuarii fara interventia instantei la data expirarii termenului contractual. Notificati prin executor chiriasul sa va achite chiria la termenul stabilit si plata consumului de curent (chiar daca furnizarea energiei este contractata pe numele dv) consumul este al chiriasului pe perioada folosintei imobilului iar in caz contrar solicitati executorului punerea in executare a contractului.
In caz de incalcare repetata a platii chiriei, sau a consumurilor, puteti rezilia contractul inainte de termen si solicita evacuarea chiriasului.
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2021
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturarea utilitatilor anaderol anaderol Refacturam utilitatile la gaz, apa, energie pe factura de chirie sub denumirea servicii. Dar conform legii 351/14.07.2004 nu avem dreptul sa vindem gaz, ba ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati oroian-rodica oroian-rodica O firma inregistrata in scopuri de TVA inchiriaza un spatiu unui alte firme si ea platitoare TVA. In fiecare luna se emite o factura reprezentand chiria ... (vezi toată discuția)
Refacturarea energiei electrice si a gazelor naturale duce la lichidarea societatii? Adrian Copil Adrian Copil Societatea X a stat in chirie la societatea Y, chiria toata au achitat-o odata, urmand sa achite utilitatile lunar. Contractele de utilitati erau facute pe ... (vezi toată discuția)