avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar dauna
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar dauna

Buna seara,
Am un dosar de dauna la carpatica aprobat pt reparatie bara spate in urma unui tamponari. Asiguratorul a aprobat doar vopsirea barei, dar bara este fisurata pe 2 zone de aproximativ 1 cm, suportul de sustinere fisurat in zona clemelor.
Ce pot sa fac deoarece nu sunt de accord cu propunerea asiguratorului si eu doresc inlocuirea barei !!!!!
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:18, 30 Iunie 2013
trebuie sa urmati urmatoarele etape:
- depuneti la asigurator on memoriu scris si incercati sa rezolvati litigiul pe cale amiabila
- in caz de nereusita apelati la un mediator autorizat. Daca este cazul apelati la serviciile unui expert judiciar auto care sa intocmeasca un raport de expertiza extrajudiciara in care sa constate avariile si solutia tehmologica pentru reparatie (reparatie sau inlocuire)
- in final, daca nu se poate stinge litigiul prin caile mai sus aratate introduceti actiune in instanta impotriva asiguratorului. Atasati obligatoriu actul de mediere.
Este bine sa faceti si o reclamatie la ASF (care include si fosta CSA)
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema despagubire rca Roger25 Roger25 Buna ziua, Astazi am fost la un centru de daune, unde un constatator Euroins mi-a constatat daunele/avariile spatelui masinii mele, dupa ce am fost lovit in ... (vezi toată discuția)
Pagubit accident rca ciprian_stanciu ciprian_stanciu Buna ziua, In urma unui neferecit eveniment m-am ales cu bara fata a masinii zgariata si strapunsa cu o gaura de diametrul glontului, pe toata grosimea ... (vezi toată discuția)
Probleme rca ciprian_stanciu ciprian_stanciu Buna ziua, Am o problema ce-am postat-o deja. Pe scurt, am o bara fata sparta, service-ul cere inlocuirea, dar asiguratorul spune ca trebuie reparata si ... (vezi toată discuția)