avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Imi trebuie acte de provenienta daca vin cu mobila mea ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Imi trebuie acte de provenienta daca vin cu mobila mea in tara?

stau in italia de 2 ani,acum vreau sa ma intorc in tara,la vama imi trebuie acte pt mobila si celelalte lucruri pe care le am?...pt ca nu am,majoritatea mi-au fost facute cadou de prieteni
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:54, 2 Iulie 2013
Sunati la vama pe unde doriti sa intrati in tara. Poate ca ar fi mai bine daca prietenii v-ar da declaratii la notar cum ca v-au facut cadouri.
Probabil ca la intrarea in tara vamesii vor incerca sa va intimideze cum ca trebuie sa dovediti de unde aveti mobila si celelalte lucruri dar nu cedati la intimidarile lor si dati o declaratie pe proprie raspundere precum ca sunt lucrurile dvs personale..ca doar nu cred ca mai pastreaza cineva chitantele de la lucrurile cumparate in urma cu cativa ani..
Depinde ce fel de mobila e, daca e mobila care se gaseste la magazinele de vechituri din Italia, probabil nu vor zice nimic, dar daca e din esenta pretioasa, cu filigran de aur sau din fildes, ar putea obiecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe vamale pe colet de tip cadou manolachealex manolachealex Din cate am inteles de la niste prieteni, daca primesti un cadou din SUA sau China sau orice alta tara care nu e membra a Uniunii Europene trebuie sa platesti ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat - ce se intampla la intrarea in tara? karma_madutza karma_madutza buna ziua! sunt in italia si am buletinul expirat de o luna si maine plec in romania nu am avut timp sa merg la ambasada ptr foaie de calatorie! ce se intampla ... (vezi toată discuția)
Venire in tara cu pasaport expirat alaalina alaalina Buna ziua.Am nevoie de ajutorul dvs...locuiesc in Italia cu familia mea,avem doi copilsi carora le-a scazut pasapoartele.Precizez ca nu aveam de gand sa ma ... (vezi toată discuția)