avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere impozit pensie facultativa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere impozit pensie facultativa

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati intr-o mica problema. Avem o salariata ce cotizeaza la o pensie facultativa (pilonul III) si pentru care faceam noi retinerile la salariu, urmand ca cei 100 lei pe care ii retineam sa ii platim catre sociatatea de asigurare. Anul trecut a fost cam 6 luni in concediu medical, timp in care nu am mai facut retinerile catre pensia facultativa. Cand s-a reintors la servici a avut cateva discutii cu societatea de asigurare (ea ar fi trebuit sa plateasca din mana pensia facultativa) si ne-a rugat sa nu-i mai facem retinerile din salariu. Acum cateva zile salariata a sunat la noi si a intrebat de decucerea de la impozit pentru pensia facultativa daca am facut-o noi. I-am raspuns negativ. Intrebarea mea este (dupa ce am citit din nou in codul muncii - unde spune ca trebuie sa-i acordam deducerea de la impozit chiar daca plateste din mana cotizatia la pensia facultativa sau o plateste angajatorul) cum pot sa-i acord deducerea de la impozit in situatia in care nu eu ii fac retinerea pe fluturas in ceea ce priveste pensia facultativa? Daca platea anhajatorul era foarte usor, dar cum sa evidentiez in programul de salarii acest lucru?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 18:06, 1 Iulie 2013
Puteti sa faceti un artificiu: treceti suma platita de angajata la pensie facultativa ca retinere (cu minus), si treceti la diverse sau alt tip de retinere (dar mai rara folosit!) din programul de salarii aceeasi suma (retinere ca suma negativa, de fapt suma cu plus), important ca rezultatul sa fie zero (sa nu afecteze restul de plata).
Sper ca m-am facut inteleasa. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicerea retinerii cotizatiei pentru sindicat pe statul de plata...legal? arhontele arhontele 1.Are dreptul Ministerul sa intervina in raportul juridic dintre un angajat si angajator pentru a interzice retinerea cotizatiei sindicale? 2.Codul Fiscal nu ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate pensie facultativa nataliaz nataliaz Buna ziua, Am 32 de ani si am optat pentru o pensie facultativa- Pensia mea de la Aviva. In momentul in care am facut actele agentul Aviva mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Alte deduceri dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua, va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarelor: de 15 ani contribui la pensia privata pilon 3(facultativa),de 15 an nu am beneficiat de deducerea de 400 ... (vezi toată discuția)