avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Competenta materiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Competenta materiala

Am o speta:

X da in judecata pe Y (soc comerciala) - pretentii
Se investeste instanta de civil...
Se ridica exceptia necompetentei materiale.

1) Cine este compentent material? Instanta de civil sau instanta de comercial?
2)Ce se intampla cu probele administrate, in cazul in care se declina competenta in favoarea instantei de comercial?
3) Ce solutii are judecatorul investit in ce priveste probele deja administrate?
Cel mai recent răspuns: ContSters56778 , utilizator 23:44, 11 Martie 2009
competenta o are instanta de comercial, dosarul se trasfera la aceasta si procesul se reia.probele puse la dosar se i-au in considerare, iar probele noi trebuie administrate la aceasta instanta.Probele "vechi" pot fi, sau nu, luate in considerare.In ceea ce privesc solutiile :hm: nu avem de unde sti ce gandeste si dispune judecatorul...:rolleyes:
Probele se vor pastra si vor fi apreciate de catre instanta comerciala, daca sunt sau nu utile cauzei pe langa probele noi produse.
1. Instanta comerciala.
2. Probele raman castigate cauzei, iar instanta competenta va tine seama de acestea dupa cum va aprecia ca acestea sunt utile, concludente si pertinente solutionarii cauzei.
3. Numai el - judecatorul investit - va poate raspunde la aceasta intrebare....;)
Si X si Y sunt societati comerciale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire si la ce ma pot astepta va rog. Emanuel333 Emanuel333 Ce inseamna mai exact asta? Tip solutie: Declină soluţionarea cauzei Solutia pe scurt: Admite excepţia necompetenţei teritoriale a Judecătoriei X. ... (vezi toată discuția)
Sunt luate in considerare probele audio video?in dosar penal gancuta gancuta am niste inregistrari audio video am auzit ca de la 1 luna aceasta sunt luate in considerare sun facute fara nicio aprobare dar sunt utile cauzei parerea mea ... (vezi toată discuția)
Exceptia necompetentei materiale ContSters42601 ContSters42601 Am avut o plingere in contencios adsministrativ depusa la Tribunalul bucuresti .La primul termen instanta a dat urmatoarea solutie:,,Admite excepţia ... (vezi toată discuția)