avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL-Website
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL-Website

Imi puteti spune va rog daca pentru un site online ce presteaza servicii dedicate persoanelor juridice este necesar infiintarea unui SRL platitor de TVA?
Cel mai recent răspuns: Alina Grigoriu , Avocat 06:15, 12 Iulie 2013
Pentru a desfasura o activitate economica legal trebuie sa va infiintati o firma, in speta un Srl. Nu este obligatoriu sa fiti platitor de TVA si acest lucru depinde de optiunea dumneavoastra si de activitatea pe care o va avea firma in timp. Aici gasiti informatii utile depre a fi sau a nu fi platitor de TVA: [ link extern ]
Daca societatea nu are impozite de platit si nu are alti creditori, puteti urma procedura dizolvarii fara lichidare si ulterior radierea. Atentie, infomatia cu privire la lipsa datoriilor catre stat se concretizeaza prin certificatul de atestare fiscala, iar referitor la ceilalti creditori, este raspunderea dvs, pentru ca societatea fiind dizolvata fara lichidare, aparitia ulterioara a creditorilor (in termenul de prescriptie, bineinteles) angajeaza raspunderea cu patrimoniul fostului asociat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara srl monica borz monica borz Buna ziua. Am doua intrebari: 1. in cazul unei dizolvari-lichidari voluntare, in care asociatii se inteleg asupra impartirii activelor, firma nu are datorii ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl cu asociat unic december december Buna, sunt student al facultatii de drept din cadrul ubb cluj si am urmatoarea problema. Incerc sa ajut un prieten sa-si dizolve un SRL cu asociat unic ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea inchiderii automate a unui s.r.l. prin lipsa de activitate? odoina2 odoina2 In noiembrie 2003 am infiintat o firma care a functionat efectiv pana in 2008, iar de la apariatia impozitului forfetar n-am mai facut absolut nimic pe firma. ... (vezi toată discuția)