avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta la intretinere de 32 milioane
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta la intretinere de 32 milioane

Buna ziua!
Avem un nesimtit de proprietar la bloc,are o restanta la intretinere de 32 milioane lei vechi,si luna de luna restanta lui tot creste.E bogat, nu ca nu are bani(are masina etc.)
Intrebare:oare nu cumva nesimtitul nu-si plateste restanta gandindu-se ca aceasta se va prescrie dupa 3 ani?!-ce lege proasta!Nu stiu exact, oare se bazeaza pe o portita dintr-o lege,ceva?Pai, atunci nu ne mai platim nici noi, ceilalti proprietari buni-platnici intretinerea,luna de luna, fiindca vine "prescriptia"!!...
Administratorul de ce nu-l da in judecata?
Putem apela la o firma de recuperare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 12:34, 4 Iulie 2013
Apelati la legislatia pe care spuneti ca o cunoasteti. Conform legii 230/2007 si HG 1588/2007 puteti contesta sumele repartizate in termen de 10 zile de la afisarea listelor de plata.

Cand spuneti ca presedintele si administratorul trebuie sa aiba "o pregatire", la ce va referiti?
Presedintele asociatiei, membrii comitetului si comisia de cenzori sunt vecinii dumneavoastra, cei pe care i-ati ales dumneavoastra in adunarea generala. Alegeti altii daca actualii nu-si indeplinesc atributiunile, daca nu se pricep sau considerati ca nu sunt pregatiti pentru a ocupa asemenea functii.

Dar este posibil ca acele sume sa aiba cauze obiective, dupa cum spuneati chiar atadata:
www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
Adriantot, moderator
Deschideti procesul si nu va mai complicati.
Nu înțeleg nici acuma după 20 de ani ce va interesează viata vecinilor? Plătiți d-voastră întreținerea în locul lui?
Cam da, pana una, alta, iar daca se prescrie, cam definitiv.
puteti apela la un mediator.... si sa incercati in mediere sa rezolvati problema... in mediere nu exista prescriptie, doar bunavointa partilor.... in caz ca nu reusiti nici cum prin mediere, apelati la instanta... dar acolo dureaza... succes.

Alte discuții în legătură

Datoriile la asociatia de proprietari pot fi sterse? petronela_gav petronela_gav Buna ziua, Avem un vecin, care a mostenit apartamentul de la parinti. Parintii au lasat datorii mari la intretinere. Vecinul nu a platit nici el la ... (vezi toată discuția)
Restantier din anul 2007 giotto_2016 giotto_2016 Buna ziua! Avem un restantier care nu si-a platit intretinerea din anul 2004. Fostul comitet l-a dat in judecata si din pacate prin procesele desfasurate, ... (vezi toată discuția)
Recuperarea restantelor martady martady Buna sera Va rog dacă puteți s-mi dați o mana de ajutor: In cazul in care sunt restantieri la plata intretinerii, care este actul normativ conform ... (vezi toată discuția)