avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate executa silit ?
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate executa silit ?

O persoana fizica X are o creanta datorie altei persoane Y.
X este patronul unei firme si este unic asociat, deasemeni este si administratorul firmei.
Y (creditorul) poate sa execute firma lui X pentru ca toate veniturile le investeste in firma, si oridecate ori executorul incearca sa-l execute se scuza ca nu are avere, nu are bunuri nu are nimic?.
Ce se poate face?#-o
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 13:12, 2 Iulie 2013
Daca X este patronul unui SRL, nu se poate face nimic impotriva firmei fiindca patrimoniul persoanei fizice este diferit de patrimoniul persoanei juridice. In alte cazuri, cand nu avem de aface cu o Societate cu Raspundere Limitata, persoana fizica raspunde pentru datoriile societatii si cu bunurile proprii. Cu toate acestea, nu stiu daca principiul functioneaza la fel si invers, respectiv, firma pe care o detine sa raspunda pentru datoriile persoanei fizice care o reprezinta si a carei patron (asociat unic) este.
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
LuchianSeb, utilizator
In primul rand, va rog sa ma iertati dar trebuie sa va fac o mica observatie. Creanta apartine creditorului, iar debitul il are debitorul. Asadar x are un debit fata de Y.
Avand in vedere ca x este asociat unic, pot fi executate silit activele firmei, deoarece legea 31 permite sa se execute partea ce s-ar cuveni asociatului debitor prin lichidare, iar aceasta parte este intregul patrimoniu al firmei. Fie se pune poprire pe dividente, fie se executa partile sociale , asta in ciuda interdictiei fixate de legea 31, interdictie ce se aplica doar SRL-urilor cu mai mult de 1 asociat. Este nevoie de o buna motivare in instanta, dar nu este deloc imposibil.
D-le Consilier va multumesc, pentru raspunsul dat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl- asociat unic- se poate executa silit pentru o datorie asociat? andreistan andreistan Buna ziua, O persoana fizica este asociat unic la un SRL. Persoana imi datoreaza niste bani, avem contract notarial de imprumut. [b]Pot sa ii iau ... (vezi toată discuția)
Executare silita parti sociale. dislexic dislexic 1)X este asociat unic la un SRL. Ca persoana fizica, a contractat un credit la banca. Banca se poate adresa executorului judecatoresc in scopul executarii ... (vezi toată discuția)
Executare silita persoana fizica cu bunuri ale firmei sudussrl sudussrl Daca o persoana fizica este asociat al unei firme (SRL), se poate face executare silita a persoanei fizice pentru bunurile firmei? (vezi toată discuția)