avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar cu minori

as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau pot fi reprezentati?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 00:32, 13 Octombrie 2013
In jur de o luna, se face ancheta psihosociala. Nu puteti divorta la notar prin reprezentare.
Divortul la mediator este singura modalitate ce pune pe primul plan interesul superior al minorilor, fara expunerea lor la traume inutile, si constituie varianta cea mai simpla, mai rapida (cca 30 de zile) si mai ieftina de divort.
In cadrul sedintei de mediere, se va stabili un plan parental prin care se va decide cu cine si unde vor locui copiii.
Trebuie stiut ca divortul si partajul in urma desfacerii casatoriei sunt doua discutii separate si vor fi tratate individual.
Este recomandat ca sotii sa se prezinte impreuna la mediere sau mediatorul va trimite o invitatie oficiala catre cealalta parte.
Sotii pot fi reprezentati de cate un avocat, dar ar fi de preferat sa fie prezenti personal, pentru ca ei insisi isi stiu cel mai bine nevoile si interesele pe baza carora pot discuta si negocia.
In cadrul sedintei de mediere se vor trata urmatoarele puncte:
- Numele de familie dupa divort;
- Custodia comuna si exercitarea autoritatii parintesti (de catre ambii parinti);
- Stabilirea locuintei copiilor dupa divort;
- Modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si copii;
- Stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere, educare, învatatura si pregatire profesionala a copiilor;
- Modalitatea de partajare a bunurilor comune.
Mediatorul va intocmi ACORDUL DE MEDIERE, care va contine concluziile sedintei. Acest acord trebuie autentificat de instanta de judecata sau de un notar public si astfel se obtine hotararea de divort in conditiile negociate in cadrul procesului de mediere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2013
Birou de mediator Mihaela-Corina Bucur, Mediator
Chiar daca merg la mediator tot va trebui sa se prezinte personal la notar.
Se va ocupa notarul de formalitati si va va informa.
Este simplu insa vedeti cum va intelegeti cu programul de vizita daca vrea el program...
Mediatorul nu divorteaza! Ca sa zicem Asa....pe intelesul tuturor....

In casatoriile din care rezulta minori competente sunt instanta si notarul!
Daca mergeti la notar mu aveti nevoie de mediator! Oricum mediatorul nu poate parcurge procedura divortului pe Cale notariala si veti pierde timp si nu numai.
Daca minorul are peste 10 ani va I'd audiat de notar in prezenta ambilor parinti. Se va realiza si ancheta psiho sociala la domiciliul parintelui rezident .
Competent este notarul de la locul incheierii casatoriei sau domiciliul comun al sotilor.
Joha a scris:

Daca mergeti la notar mu aveti nevoie de mediator!


Doamna notar, daca dv. in astfel de cazuri stati de vorba cu parintii si copiii, atat in sedinta comuna, cat si separat, timp de 2-3 ore, sunt de acord cu dv.
Consider ca ar trebui sa construim o complementaritate a profesiilor noastre, spre binele clientului, nu sa ne desfiintam reciproc!...
Ultima modificare: Vineri, 11 Octombrie 2013
Birou de mediator Mihaela-Corina Bucur, Mediator

Alte discuții în legătură

Divort, 2 copii minori Andreiulmeu Andreiulmeu Buna ziua, Sunt un tata de 36 de ani, cu doi copii minori, de 4 si 6 ani, care doreste sa divorteze. Motivul principal este infidelitatea sotiei si secundar ... (vezi toată discuția)
Divort in cazul in care este un copil minor la mijloc robertxl robertxl Buna ziua, Am cautat informatii legate de acest subiect insa nu sunt foarte lamurit in aceasta privinta. Sunt casatorit insa de ceva vreme nu ne mai ... (vezi toată discuția)
Intelegere divort mcv mcv Vrem sa divortam la notar.Avem o fiica de 17 ani si 5 luni. Sotia cere sa parasesc domiciliul comun inainte de pronuntarea divortului. Eu sunt de acord. Dar ... (vezi toată discuția)