avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, 2 copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, 2 copii minori

Buna ziua,

Sunt un tata de 36 de ani, cu doi copii minori, de 4 si 6 ani, care doreste sa divorteze. Motivul principal este infidelitatea sotiei si secundar minciunile care persista de ani de zile. A facut imprumuturi in nume propriu, a luat bani din banca si mi-a venit acasa PROPUS EXECUTARE SILITA (bani cu care nu stiu ce a facut, circa 3.500 ron).
Eu imi iubesc nespus cei doi copii, nu doresc sa renunt la ei, sotia are o perioada lunga (probabil de cand cu amantul), in care nu mai are aproape nici o legatura cu ei. Problema este ca ea nu vrea sa imi lase copii, desi nu are unde sa-i creasca (noi locuim in apartamentul mamei cu 3 camere al mamei) si in plus dimineata are scoala, dupa-amiaza merge la serviciu (pana la ora 22.00).
Dati-mi un sfat va rog, ce sa fac, cum sa fac, de unde sa incep, pentru ca simt ca-mi pierd mintile....
Am uitat sa precizez, aseara am gasit mesajele in care sotia isi declara iubirea, disperarea fata de iubit si AM FOTOGRAFIAT ACESTE MESAJE CU TELEFONUL MEU MOBIL.
Pot fi folosite ca proba in justitie ?...

Multumesc anticipat pentru sfaturile dumneavoastra.
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2014
Andreiulmeu, utilizator
Consultati un avocat.
Daca doriti sa folositi mesajele sotiei in procesul pentru stabilirea domiciliului copiilor la dvs atunci sunt inutile pentru ca n-au nici o legatura cu interesul copiilor.
Daca doriti sa le folositi in procesul de divort v-ar putea folosi insa nu va recomand - din cele spuse de dvs pare ca si sotia doreste divortul si pe termen lung (si mai ales in interesul copiilor) este mai bine sa divortati de comun acord.
Daca puteti dovedi ca dvs sunteti persoana care se ocupa in principal de copii atunci aveti mari sanse sa se stabileasca domiciliul copiilor la dvs. (ii duceti, ii luati de la gradinita, le cunoasteti educatorii, ii duceti la medic, etc).
Tineti cont, insa ca ei au nevoie si de o relatie stransa cu celalalt parinte.
Daca credeti ca nu mai are nicio sansa casnicia dvs, atunci va trebui sa initiati procedurile de divort, divort care poate fi facut la notariat (daca sotii se inteleg asupra tuturor aspectelor legate de desfacerea casatoriei si vis a vis de cei 2 minori - pensie, locuinta acestora, custodia comuna) sau in instanta.

Infidelitatea sotiei are importanta asupra culpei in desfacerea casatoriei, nu si in ceea ce priveste custodia asupra copiilor care- cel mai probabil - va fi una comuna pt ambii parinti.

Ramane in discutie stabilirea locuintei copiilor. Aveti sanse de castig daca situatia sta cum ati prezentat-o dvs. In plus este bine ca locuinta minorilor sa nu fie schimabata, nici gradinita pe care o frecventeaza, e bine sa ii supravegheze aceeasi persoane ca si pana acum.

Multumesc mult pentru sfaturi.
Cei de la organizatia TATA sunt avocati specializat in divorturi si apararea drepturilor tatilor, ce stiti ?!... Credeti ca are sens sa apelez la ei ?!... I-am sunat, le-am scris mail, dar parca toate mesajele mele se scurg intr-o gaura neagra... Nu am primit nici un raspuns...


Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Puteti deschide procesul de divort dar este posibil ca minorii sa ii ia sotia.
In functie de acest aspect trebuie sa va ganditi cum sa actionati.
Daca minorii vor ramane la ea puteti divorta la notar.

Daca nu va intelegeti ar trebui sa va angajati avocat ca sa va judecati.
Trebuie sa discutati pe larg cu avocatul ca sa stie cum sa va redacteze actiunea.
Daca nu incepeti bine procesul nu veti mai putea indrepta ulterior greselile initiale.
Luati in calcul varianta divortului la mediator, care este singura modalitate de divort ce pune pe primul plan interesul superior al minorilor, fara expunerea lor la traume inutile, constituind varianta cea mai simpla, mai rapida (cca 30 de zile) si mai ieftina de divort.
In cadrul sedintei de mediere, se va stabili un plan parental prin care se va decide cu cine si unde vor locui copiii.
Trebuie stiut ca divortul si partajul in urma desfacerii casatoriei sunt doua discutii separate si vor fi tratate individual.
Este recomandat ca sotii sa se prezinte impreuna la mediere sau mediatorul va trimite o invitatie oficiala catre cealalta parte.
Discutiile si negocierile vor fi purtate pe baza nevoilor si intereselor dv.
In cadrul sedintei de mediere se vor trata urmatoarele puncte:
- Numele de familie dupa divort;
- Custodia comuna si exercitarea autoritatii parintesti (de catre ambii parinti);
- Stabilirea locuintei copiilor dupa divort;
- Modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si copii;
- Stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere, educare, învatatura si pregatire profesionala a copiilor;
- Modalitatea de partajare a bunurilor comune.
Mediatorul va intocmi ACORDUL DE MEDIERE, care va contine concluziile sedintei. Acest acord trebuie incuviintat de instanta de judecata sau autentificat de un notar public pentru a deveni titlu executoriu si astfel se obtine hotararea de divort in conditiile negociate in cadrul procesului de mediere.

Alte discuții în legătură

Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)
Divort - cauza infidelitate . ce se intampla cu copilul ? DionaDiana DionaDiana Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti. In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ? Sotia a vorbit ... (vezi toată discuția)
Infidelitate- dovezi divort simplis simplis Sunt sigur ca are pe altcineva in strainatate unde lucreaza .Am inregistrari ambientale ale convorbirilor telefonice ale ei cu alte colege din care reiese ca ... (vezi toată discuția)