CristinaTar a scris:
1.Spatiul are in total 200 de mp compartimentat in 3 magazine (60mp,87mp si 53 mp), pe toata aceasta suprafata a existat o singura baie cu un wc si o chiuveta si un singur calorifer, si pentru acesta am platit ani de zile intretinere de peste 2000 de lei lunar.
Probabil ca cel mai scump este agentul termic. Totusi acesta se plateste in sezonul rece si nu luna de luna asa cum vi se intampla dumneavoastra. Uitati-va pe lista de plata si vedeti concret pentru ce platiti aceasta suma. Avem si noi spatii comerciale in asociatie dar fara a beneficia de agent termic. Pentru spatiile comerciale costurile lunare ajung la 0,50 lei/metru patrat plus consumurile in masura in care exista.
2. In ultima luna am facut o comprtimentare in spatiul de 53 de mp si am facut un grup sanitar cu apometru dar fara acordul lor(ei nevrand sa ne opreasca nici apa pentru reparatia unei tevi) si au facut plangere la primarie ca am facut acel grup sanitar. Oare nu sunt nebuni avand in vedere ca fac o plangere ca am mai construit o baie cand ei imi pun in intretinere 15 metri cubi de apa lunar doar pt un wc si o chiuveta.
Modificarile constructive se fac in baza unor avize, a unui proiect... Daca le aveti o sa le prezentati celor de la primarie si nu aveti probleme. Altfel o sa aveti probleme, de la amenda la obligatia de a intra in legalitate.
Consumul de apa trebuie sa-l gestionati, sa-l masurati cu apometru si sa-l transmiteti lunar la asociatie indiferent ca aveti un wc, un robinet, ca udati florile sau va spalati masina. Cu 50 de lei va achizitioanti si instalati un apometru.
3. Ca si numar de persoane au trecut 7 desi in magazine exista doar 4 persoane in permanenta (dupa programul de munca).
Numarul de persoane trebuie sa-l stabiliti cu presedintele asociatie. La intretinere treceti ca numar de persoane pe cei care lucreaza permanent plus cateva persoane pentru clienti. Aceasta se stabileste intre asociatie si dumneavoastra printr-o conventie.
Cum ma sfatuiti sa procedez cu acesti hoti ? Noi suntem o societate comerciala care si detinem aceste spatii.
Fiind proprietari puteti sa participati la adunarea generala, sa desemnati o persoana care sa faca parte din comitetul executiv, sa tineti legatura permanent cu presedintele si administratorul, sa solicitati acordul pentru orice modificare constructiva, sa participati la viata asociatiei ca orice alt proprietar din bloc.