avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas pe perioada vacantei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas pe perioada vacantei

va rog sa-mi spuneti daca pe perioada de vacanta voi primi pensie de urmas? mentionez ca pe 2 august implinesc 18 ani si termin clasa a 11-a. din toamna voi urma cursurile clasei a 12-a. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:30, 2 Iulie 2013
Cred ca articolul de mai jos da explicit raspunsul.

HG nr. 257/2011:

ART. 78
(1) Plata pensiei se suspendã începând cu luna urmãtoare celei în care copilul beneficiar al pensiei de urmaş a împlinit vârsta de 16 ani, în cazul în care acesta nu face dovada continuãrii studiilor într-o formã de învãţãmânt organizatã potrivit legii.
(2) În situaţia copiilor urmaşi aflaţi în continuare de studii între 16-26 de ani, plata pensiei de urmaş se suspendã începând cu data de 1 octombrie a anului în curs, dacã nu fac dovada continuãrii studiilor într-o formã de învãţãmânt organizatã potrivit legii.
(3) Dovada continuãrii studiilor, în situaţiile menţionate la alin. (2), se prezintã casei teritoriale/sectoriale de pensii în termen de 10 zile de la data începerii anului şcolar/universitar. (4) Reluarea în platã a pensiei de urmaş suspendate se face potrivit prevederilor art. 115 lit. c) din lege, cu respectarea termenului general de prescripţie, iar în cazurile prevãzute la alin. (1), drepturile se achitã de la data suspendãrii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas deliacisteian deliacisteian am terminat masterul si mai am examene de sustinut. mai beneficiez de pensie de urmas pana la absolvire sau nu (vezi toată discuția)
Casa de pensii tqinnn tqinnn Salutari, sunt nou in forum, asa ca scuzati novicitatea... pana acum un an beneficiam de pensia de urmas pentru continuarea studiilor. anult trecut a trebuit ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaș în cazul cãsãtoriei CarmenRotaru3 CarmenRotaru3 Am 23 de ani, sunt studentă la masterat și pensionară de urmaș în urma decesului tatălui meu. Știu că pot primi pensia până la vârsta ... (vezi toată discuția)