avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs

Buna ziua.
Fratelui meu i s-a dat saptaman trecuta o sentinta de inchisoare cu suspendare pt 2 ani dar trebuie sa se prezinte la Politie regulat. (pt furt si conducere fara permis) cu posibilitate de recurs in 10 zile.
Pina in prezent procurorul nu a depus cerere de recurs iar avocata i-a spus fratelui meu ca ar fi mai bine sa depuna ea cerere de recurs, caci daca depune procurorul este de rau(si ca daca depun ambii in acelasi timp judecatorul anuleaza ce stiu eu ce).
Intrebarea mea ar fi daca nu cumva judecatorul se poate razgandi si in rau, adica sa ii dea cu executare ? Si daca ,in practica, procurorul nu face recurs imediat,sau asteapta pina in ultima clipa sa faca recurs?
Noua ne este teama ca avocata , doar ca sa isi ia bani pt un proces nou(recurs), sa nu faca mai mult rau decat bine .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: rosica , utilizator 15:52, 5 Iunie 2015
avocata vrea sa faca recurs doar k sa nu se mai prezinte la politie regulat.
Termenul de recurs este de 10 zile de la pronuntare pentru partile prezente la judecata si de 10 zile de la comunicarea copiei dispozitivului pentru partile care au lipsit la judecata.
Termenul se calculeaza potrivit disp.art.186 c.proc.pen. pe zile calendaristice si nu lucratoare.
Art. 186
Calculul termenelor procedurale
La calcularea termenelor procedurale se porneşte de la ora, ziua, luna sau anul menţionat în actul care a provocat curgerea termenului, afară de cazul când legea dispune altfel.

La calcularea termenelor pe ore sau pe zile nu se socoteşte ora sau ziua de la care începe să curgă termenul, nici ora sau ziua în care acesta se împlineşte.

Termenele socotite pe luni sau pe ani expiră, după caz, la sfârşitul zilei corespunzătoare a ultimei luni ori la sfârşitul zilei şi lunii corespunzătoare din ultimul an. Dacă această zi cade într-o lună ce nu are zi corespunzătoare, termenul expiră în ultima zi a acelei luni.

Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expiră la sfârşitul primei zile lucrătoare care urmează.




multumesc frumos tuturor!
la o condamnare de 2 ani cu executare pentru furt calificat in forma continuata si cu recunoasterea faptei daca se declara recurs ,i se mai poate adauga la pedeapsa sau decat sa micsoreaza?daca procurorul face recurs cum ne dam seama?la ecurs d=sentinta ramine definitiva si irevocabila ?ulterior se poate retrage recursul ?daca i mai pune la pedeapsa poate ramane la pedeapsa de dinaintea recursului ,in caz ca va fi mai mare pedeapsa ?se poate face si pe partea civila recurs?unde trebuie sa fac recursul?cum se procedeaza ?ast ras

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de condamnare- 2 ani cu executare pentru ucidere din culpa ruonscalafat ruonscalafat azi sotul meu a fost condamnat la 2 ani inchisoare cu executare in urma apelului la Curtea de apel. In perioada 07.04.2010-27.05.2011 a fost arestat preventiv. ... (vezi toată discuția)
Atacare rezoluþie procuror.cum se calculeazã termenul ? adinita adinita daca pot face recurs in 20 de zile, sunt zile lucratoare sau calendaristice? (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila Andreeacreatza Andreeacreatza exista totusi vreo modalitate de a contesta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de executare a pedepsei? (vezi toată discuția)