In cazul in care folosim o franciza (am platit contravaloarea francizei dupa ce am primit o factura) dar contractul nu l-am semnat pentru ca am trimis numeroase obiectiuni si inca nu ni s-a raspuns la ele, ne aflam sau nu sub clauzele contractuale?
Am facut cereri scrise pentru mai multe modificari, dar inca nu sunt solutioante. Mentionez ca momentan functionam si primim marfa de la ei.
Se pot folosi sau nu clauzele din contractul nesemnat ?
La o prima vedere, s-ar putea considera ca ati acceptat contractul. Efectuand plata taxei de franciza pe baza facturii emise de rancizor si primind marfa de la acesta, executati contractul.
Insa ramane de discutat exact ce termeni contractuali vi se aplica - consider ca ati acceptat, cel putin, termenii contractuali privind taxa de franciza, livrarea si primirea marfii.
pe langa multe clauze absurde, se face si referire la doua anexe care nu exista! Deci nu ca nu ne-au trimis noua anexele, nu exista... cum sa semnezi un asemenea contract?
Atata timp cat le-am trimis e-mail-uri si am discutat telefonic referitor la aceste clauze si asteptam raspuns, se poate lua in considerare un contract nesemnat? noi am platit franciza in ideea ca vom gasi o rezolvare la aceste probleme si nicidecum ca acceptam asemenea aberatii.
Ca regula, intai se negociaza si se semneaza contractul si, apoi, se plateste taxa de franciza. In caz contrar, pot aparea probleme de genul celei pe care o prezentati - iar prin efectuarea platii taxei de franciza, sa se considere ca ati acceptat pretul contractului. (Va rog sa cititi raspunsul pe care vi l-am dat mai sus.)
Puteti trimite o notificare prin care sa solicitati rezolvarea neintelegerilor. Si ar fi recomandat sa fiti asistat de un profesionist.
Contractul nu este acceptat sub forma actuala, le-am dat in scris ca nu acceptam asa ceva, si totusi ei au inceput sa ne livreze marfa, in continuarea le-am semnalat problemele legate de contract dar nu primim raspuns, in schimb marfa se livreaza in continurea, deducem ca si ei accepta faptul ca noi nu suntem de acord cu contractul respectiv
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Semnarea facturii
cris2279
Buna ziua,
Am o intrebare legata de facturi:
1.)In momentul cand se semneaza o factura de primire, asta insemana ca esti de acord cu suma respectiva de pe ... (vezi toată discuția)